Yaban mersini nasıl bir ağaçtır?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini nasıl bir ağaçtır?
  2. Yaban mersini blueberry mi?
  3. Yaban Mersini Faydaları ve zararları nelerdir?
  4. Goji Berry yaban mersini mi?
  5. Yaban mersini kurusu yenir mi?
  6. Yaban mersininin başka adı var mı?

Yaban mersini nasıl bir ağaçtır?

Meyveleri kadar yaprakları da kullanılan bir ağaçtır. Etli ve dolgun meyvelere sahip yaban mersini çalı görünümünde küçük bir ağaçtır. Yaban mersini ağacının Latincesi Vaccinium myrtillus olup Ericaceae familyasına ait bir bitki türüdür. Boyu 20 ila 50 cm arasında olan küçük bir ağaçtır.

Yaban mersini blueberry mi?

Mavi yemiş farklı, o türler farklı. Hepsi fundagiller familyasına giren akrabalar fakat türleri farklı. Dolayısıyla dünyada en çok yaygın olan, en önemli ve üzerinde en fazla araştırma yapılan tür dünyanın da bunu 'blueberry' olarak bildiği mavi yemiş türü. Bunların hepsine eskiden 'yaban mersini' deniliyordu.

Yaban Mersini Faydaları ve zararları nelerdir?

ABD ve Avrupa'da özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve sistit tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilen yaban mersini, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Ayrıca, ağız içi yaraları iyileştirir, damar sertliğini azaltır, kalp krizi riskini azaltır, yaşlanmayı yavaşlatır ve hafıza kayıplarını önler.

Goji Berry yaban mersini mi?

Goji Berry; 'berry' isminden de anlaşıldığı gibi çilekgiller ailesindendir. Yaban mersini, kiraz gibi kırmızı meyvelere benzer bir tadı olan bu meyve aslında Çin'de doğal olarak yetişen küçük meyveleri olan parlak turuncu-kırmızı çalı formunda bir bitkidir. ... Ayrıca Goji Berry besin değeri en yüksek olan meyvelerdendir.

Yaban mersini kurusu yenir mi?

Yaban mersini kurusu tıpkı diğer kuru meyveler gibi tüketilebilir. Farklı olarak yaban mersininden faydalanmak isterseniz reçel olarak ya da meyve suyu olarak tüketebilmeniz mümkün. Aynı zamanda yaban mersini kurusu ile çay yapabilir, pasta kek ve atıştırmalık çerezlerinizle beraber de tüketebilirsiniz.

Yaban mersininin başka adı var mı?

Ülkemizde değişik adlarla tanınmaktadır. Örneğin Rize'de “likapa”, Rize'nin Pazar ilçesinde “kaskanaka”, Ardeşen'de “çera veya çela”, Trabzon'da “ligarba”, “lifos” veya “Trabzon üzümü”, Artvin'de “morsivit” veya “mahabak” ve diğer bölgelerde “ayı üzümü”, “çay üzümü” veya “çoban üzümü” gibi adlarla tanımlanmaktadır.