Kadınlarda kalp spazmı neden olur?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda kalp spazmı neden olur?
  2. Kalp spazmı kalp krizini tetikler mi?
  3. Anjina hastaligi nedir?
  4. Kalp spazmı neden kaynaklanır?

Kadınlarda kalp spazmı neden olur?

Birçok rahatsızlığın kaynağında nedenler olduğu gibi kalp spazmına sebep olan bazı faktörler de mevcuttur. Yüksek tansiyon ve kolesterol, yoğun bir şekilde strese maruz kalma, aşırı şekilde sigara içme, çok fazla üşüme, damar tıkanıklığı gibi nedenler; kalp spazmını tetikleyebilir.

Kalp spazmı kalp krizini tetikler mi?

Kalp spazmı, kalp damarında hiçbir darlık bulunmasa da kasılarak cidarını küçültmesi halinde meydana geliyor. Kalp spazmında da kalbe kan gitmez. Kas beslenemez. Göğüs ağrısı olur. 20 dakikadan fazla sürerse kalp krizine veya ani ölümlere yol açabilir.

Anjina hastaligi nedir?

Efor anjinası: Hastalığın sık rastlanan tipidir. Nöbet fiziksel etkinlik sırasında gelir. Yürüyüş sırasında ortaya çıkması ve hastayı sık sık durmaya zorlaması nedeniyle ABD'de "vitrin hastalığı" adıyla da anılır. Soğuk anjinası: Soğuk hava damarlarda büzülmeye yol açar.

Kalp spazmı neden kaynaklanır?

Kalp spazmı temelde kalp dokusunu besleyen atardamarların kasılmasına bağlı olarak kalbi yeteri kadar besleyememesi sonucu oluşur. Kalp krizindeki gibi göğüste şiddetli ağrı yapar. Zaten her ikisinin de meydana gelme nedeni kalp kasınının belli bir yerine gönderilen kanın azalmasıdır.