Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı ne kadar sürer?
  2. Burun ameliyatı sonrası akıntı ne zaman geçer?
  3. Burun ameliyatı sonrası burun tıkanır mı?
  4. Burun ameliyatından sonra yan yatılır mı?
  5. Burun estetiği sesi etkiler mi?
  6. Burun ameliyatından sonra burundan nefes alınır mı?
  7. Burun ucu estetiğinde tampon kullanılır mı?

Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı ne kadar sürer?

Ameliyattan sonraki ilk 3 ay zaman zaman burnunuzda tıkanıklık ve nefes alma problemi olur. Burun içinde kuruluk, sabah kalktığınız zaman şiş ve burun ucunun hissiz olması gibi sorunlar görülebilir. Telaşlanılacak bir durum yoktur bu şikayetleriniz zamanla geçecektir.

Burun ameliyatı sonrası akıntı ne zaman geçer?

Genel olarak ilk 6 ay akıntıların sürmesi normal etkiler arasında geçmektedir. Akıntının hafif kan ve su ile birlikte karışarak gittikçe kaybolması beklenmelidir.

Burun ameliyatı sonrası burun tıkanır mı?

Bazen burun delikleri de küçültülmüş olabilir. Tüm bu koşullar önceki anatomisi tamamen normal olan kişilerde çoğu kez sorun yaratmaz. Fakat hafif bir eğrilik ya da burun eti şişmesi, bir estetik ameliyat sonrasında tıkanıklığın nedeni olabiliyor.

Burun ameliyatından sonra yan yatılır mı?

Burun estetiği sonrasında yapılması gereken faaliyetler Hastalar 2 gün süreyle, başını yüksekte tutmak amacıyla en az 2 yastıkla yatmalıdır. Yan tarafa dönük şekilde yatılırsa burun ve göz kapağının altında kalan bölgede şişme oluşacaktır. Bu nedenle 1 hafta baş yukarıda olacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur.

Burun estetiği sesi etkiler mi?

Estetik doktorlarının birçoğu hastalarına ameliyattan sonra seslerinin değişebileceğini söylemezler. Bu ses değişikliği, normal insanlarda fark edilmez ama ses sanatçılarında kötü sonuçlar doğurabilir. Ameliyattan en çok kafa sesleri zarar görür. Yüksek tonlar bir daha çıkmaz.

Burun ameliyatından sonra burundan nefes alınır mı?

Ameliyat sonrasındaburnunuzdan rahat nefes alamıyor olabilirsiniz. Bu dönem süresince ağzınızdan nefes almalısınız. Burnunuza tampon yerlestirilmişse, tampon çıkana kadar rahatsızlık hisediyor olmanız normaldir.

Burun ucu estetiğinde tampon kullanılır mı?

Burun ucundaki düşüklük, aşırı yükseklik veya asimetri, burundaki eğrilik, burun ucu, burun delikleri düzeltilp estetik bir görünümü sağlanır. Buruna yeni estetik şeklini verdikten sonra burun dışına özel bantlar yapıştırılır. Tampon ve atel kullanılmamakta.