Su korkusunu yenmek için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Su korkusunu yenmek için ne yapılmalı?
  2. Su fobisi nedir?
  3. Yüzme korkusu nedir?
  4. Denizde yüzme korkusu nasıl yenilir?
  5. Talassofobi nasil gecer?
  6. Havuz korkumu nasıl yenebilirim?
  7. Sudan korkmak nedir?

Su korkusunu yenmek için ne yapılmalı?

Korkuyu yaşayan kişi henüz çocuksa; denize/havuza girmeye zorlanmamalıdır. Yüzenleri ve sudan keyif alanları izlemek yararlı olur. Suya girebilenlerin yavaş yavaş suya alışması önemlidir. Suyun dinlendirici etkisini görmek, psikolojik açıdan gevşemeyi sağlar.

Su fobisi nedir?

Talassofobi deniz, okyanus ve su korkusu en yaygın fobilerden biridir. ... Talassofobi tanım olarak deniz ve okyanus gibi engin su kütlelerinden korkma durumu olarak biliniyor.

Yüzme korkusu nedir?

Aquafobi veya su korkusu (Yunanca:ὕδωρ+φόρος), suya karşı olan anormal bir korkudur. Aquafobi, hastanın kontrolünün ötesinde veya günlük yaşantıya müdahale edebilecek düzeyde korku içeren özel bir fobidir.

Denizde yüzme korkusu nasıl yenilir?

Su Korkusu Nasıl Yenilir?
  1. Haftada 4-5 saat ders almak: Bu kararın iki temel faydası var. ...
  2. Boyunuzu geçmeyen bir havuzda derslere başlamak: Burası aslında tartışmasız olan kısım. ...
  3. Yardımcı materyal kullanmamak: Yüzme öğretiminde kullanılan yardımcı materyaller gerçekten çok işe yararlar.
Daha fazla öğe...

Talassofobi nasil gecer?

Söz konusu fobiler olduğunda birkaç farklı tedavi yöntemi uygulanır ve bu talassofobi için de geçerlidir. Uyaranlara korku geçene dek belirli düzeyde maruz bırakma şeklinde uygulanan maruz kalma tedavisi, bilişsel davranışçı terapi ve başa çıkma terapisi bu fobinin tedavisinde kullanılan yöntemlerdir.

Havuz korkumu nasıl yenebilirim?

Nefesinizi tutup, dik bir pozisyonda olduğunuz için ağzınıza ya da burnunuza su kaçmadığını fark ederek rahatlayacaksınız. Daha sonra havuzun sığ tarafından suya girin. Fakat suyun göğsünüzü geçmediğine dikkat edin ki kendinizi güvende hissedebilesiniz. Havuz içerisinde biraz yürüyün.

Sudan korkmak nedir?

Psikolojide kullanılan hidrofobi, kişinin sudan korkması anlamına gelir. Halk arasında bilindiği gibi, hidrofobi durumu kuduz mikrobu taşımakta olan bir hayvanın insanları ısırarak, kişiyi kuduz hastası yapması durumunda görülmektedir. Bu durum, hidrofobinin görüldüğü en sık durumdur.