65 yaş üstü toplu taşıma yasakları kalktı mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü toplu taşıma yasakları kalktı mı?
  2. Iett 65 yaş üstü ücretsiz mi?
  3. Iett 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı nereden alınır?
  4. 65 yaş üstü otobüse binebilir mi?
  5. 65 üstü otobüse binebiliyor mu?
  6. 65 yaş üstü toplu taşıma araçlarına ne zaman binebilecek?
  7. 65 yaş üstü nerelerde geçerli?
  8. Istanbul Kart 65 yaş kartı nereden alınır?
  9. Aşısız olanlar otobüse binebilir mi?

65 yaş üstü toplu taşıma yasakları kalktı mı?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan kademeli normalleşme adımları kapsamında yayınlanan genelgede 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşları ilgilendiren maddeler de yer aldı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı bu genelge ile kaldırıldı ancak toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklandı.

Iett 65 yaş üstü ücretsiz mi?

İETT'den yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği gereği, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor. ... İETT, 15 Mayıs itibarıyla seyahat kartı olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşların kartlarını evlerine gönderecek.

Iett 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı nereden alınır?

Ücretsiz seyahat kartı almak isteyen 65 yaş ve üstü vatandaşların, İETT'nin www.iett.istanbul adlı resmi web sitesine girerek online başvuruda bulunması gerekiyor. Web sitesi üzerinden online başvuru yapanların kartları kısa sürede adresine postalanacak.

65 yaş üstü otobüse binebilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

65 üstü otobüse binebiliyor mu?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

65 yaş üstü toplu taşıma araçlarına ne zaman binebilecek?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.

65 yaş üstü nerelerde geçerli?

Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler ise, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

Istanbul Kart 65 yaş kartı nereden alınır?

1-65 Yaş Kart alacak kişiler, ilk kez veya kayıp nedeniyle başvuruda bulunuyorsanız; https://bireysel.istanbulkart. istanbul/ linki üzerinden online kart başvurusu yapılabilirsiniz. 2- Yada size en yakın başvuru merkezine giderek başvuru da bulunabilirsiniz.

Aşısız olanlar otobüse binebilir mi?

Türkiye'de covid-19 ve mutasyonlarına karşı aşı olmak gönüllülük esasına dayalı olarak ilerliyor. ... Şehirlerarası seyahatlerde 6 Eylül tarihinden itibaren aşı/geçirilmiş hastalık olarak HES bilgilerinde yer almayanlar negatif sonuçlanmış PCR testi ile otobüs ve uçaklarla yolculuk yapabilecek.