Diş çürüğü gözü etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Diş çürüğü gözü etkiler mi?
  2. Diş kökü iltihabı hangi hastalıklara yol açar?
  3. Diş gözü etkiler mi?
  4. Diş ağrısı hangi organlara zarar verir?
  5. Diş iltihabı gözü etkiler mi?
  6. Dişteki iltihap göze vurur mu?

Diş çürüğü gözü etkiler mi?

Diş çürüklerinin ise beyin, kalp ve böbreklerde çeşitli rahatsızlıklara, görme bozukluğuna, romatizmal hastalıklara, çocukların büyüme ve gelişiminde olumsuz etkilere neden olabildiğine dair son dönemde yapılmış araştırmalar mevcuttur.

Diş kökü iltihabı hangi hastalıklara yol açar?

İltihabi diş eti hastalıklarının birçok sistemik hastalıkla ilişkisi olduğunu ve kronik hastalığa yol açtığını belirten uzmanların dikkat çektiği sorunların başında ise kalp hastalığı, diyabet, solunum sistemi hastalıkları hatta gebelik komplikasyonları geliyor.

Diş gözü etkiler mi?

Diş ağrısı sadece dişin olduğu yerde kalmaz. Aynı zamanda başa ve göze de vurabilir. Hatta baş bölgesinde yer alan kısımlarda bile ağrı oluşabilir. Kulak ve çene gibi.

Diş ağrısı hangi organlara zarar verir?

Tedavi edilmeyen çürükler zamanla ilerleyerek daha uzun süren kanal tedavilerine hatta diş kayıplarına yol açabiliyor. Bunun yanı sıra önemsenmeyen diş çürükleri; kalp-damar, mide, karaciğer ve böbrek gibi pek çok sistemik hastalığı tetikliyor.

Diş iltihabı gözü etkiler mi?

Diş ağrısı sadece dişin olduğu yerde kalmaz. Aynı zamanda başa ve göze de vurabilir. Hatta baş bölgesinde yer alan kısımlarda bile ağrı oluşabilir.

Dişteki iltihap göze vurur mu?

Dişte oluşan çürük, enfeksiyon ve iltihaplanmalar ilk olarak çeneye, başa, yüze, kulağa, boyna ve gözlere vurur. Bu ağrıları basit birer ağrı diye geçiştirmek büyük hata olabilir.