Sapyoseksüellik ne demek?

İçindekiler:

  1. Sapyoseksüellik ne demek?
  2. Sapyoseksüel kadın ne demek?
  3. Primitif insan ne demek?
  4. Delir ne demek?
  5. Bipolar Hipomani nedir?

Sapyoseksüellik ne demek?

Latince akıllı ve zeki sözcüğü ''sapien'' ile ''sexualis'' kelimelerinin birleşmesinden gelen sapyoseksüel, kişinin bir kişiyi dış görünüşten ziyade beyin ve zekâ kriterlerine göre beğenmesidir. Bir kişiye zekasından dolayı âşık olmak şekilde de özetlenebilir. ...

Sapyoseksüel kadın ne demek?

Sapyoseksüel, zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kelimedir. Sapyoseksüel kişiler genellikle entelektüellikten, zekadan ve zekice yapılan esprilerden hoşlanan kişilerdir. ... Sapyoseksüellik de kişi tam olarak zekadan hoşlanır.

Primitif insan ne demek?

Primitif” de “ilk olana, öncekine dair” anlamına geliyor. Primitif topluluk dediğimizde medenileşmemiş (bkz: #uygarlık_ng, #politika_ng), modern olmayan, yerleşik düzende toplu olarak yaşama seçeneğini henüz keşfetmemiş, tarih öncesi insanları kastediyoruz.

Delir ne demek?

Delirium, şuurun iniş -- çıkışlar göstediği tabloya verilen isimdir. Özellikle organik hastalığı olanlarda, kemoterapi görenlerde, fiziksel hastalığı olanlarda deliriuma yatkınlık vardır ve sıklıkla görülür.

Bipolar Hipomani nedir?

Hipomani,kişinin psikolojik ve bedensel olarak normalin üzerinde bir canlılık sergilediği, ancak mani kadar da şiddetli olmadığı bir ruh halidir. Kişinin en az 4 gün , günboyu süren, sürekli, kabarmış, taşkın yada kolay tetikleneip hızla öfkelenebildiği, neşelenebildiği ayrı bir duygudurum döneminin olması gereklidir.