Kekre ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kekre ne anlama gelir?
  2. Buruk ne anlama gelir?
  3. Buruk tatlar nedir?
  4. Iç burukluğu nedir?
  5. Kekrelik ne demek?
  6. El ele vermek ne demek?
  7. Elinden kurtulmak deyiminin anlamı nedir?
  8. El üstünde tutmak deyim anlamı nedir?
  9. Ele vermek deyim midir?
  10. Ele verir nasıl yazılır?
  11. Elverdiğince nasıl yazılır?

Kekre ne anlama gelir?

sıf. (Eski Türk. kekre “develerin çiğnediği acı bir ot”) Tadı dili buracak derecede hafif acımsı ve ekşimsi olan: Yabancı diyarlardan sökülüp getirilmiş ağaçların kekre meyvelerini yemekten bünye ihtilâline uğradıysa kabahat kimindir? (Sâmiha Ayverdi).

Buruk ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan buruk kelimesinin anlamı şöyle: 1. sıfat Burulmuş olan. 3. isim Uygun olmayan şartlar sonucu dönerek büyüyen ağacın kerestesi.

Buruk tatlar nedir?

Bitter. Bitter, buruk veya acımtırak olarak tanımlanabilecek bir tattır. Zaman zaman gıdalara kasıtlı olarak eklenmekle birlikte genellikle hoş olmayan bir lezzet olarak kabul edilir. Bitter tat veren nesnelere örnek olarak limon kabuğu, bira, zeytin ve kahve verilebilir.

Iç burukluğu nedir?

a. Kırgınlık: “Günümüzde hiçbir ciddi düşünce adamı gelecek-ten söz ederken bir tedirginlik, bir iç burukluğu olmaksızın konuşamıyor.” -İ.

Kekrelik ne demek?

kekre. Tadı acımtırak, ekşimsi ve buruk olan. Ekşi, acımtırak. Stringent.

El ele vermek ne demek?

Bu yazımızda sizlere El Ele Vermek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡El Ele Vermek deyiminin anlamı:Güçleri birleştirip işbirliği yapmak, yardımlaşmak anlamlarında kullanılmaktadır.

Elinden kurtulmak deyiminin anlamı nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birinden kaçmayı başarmak. "Bu defa benim elimden kurtulamayacaksın." "Düşmanın elinden kurtulmak için başarılı bir plan yaptık."

El üstünde tutmak deyim anlamı nedir?

El Üstünde Tutulmak deyiminin anlamı:Çok değer verilip sevilmek, kendisine büyük ölçüde saygı gösterilmek anlamlarında kullanılmaktadır.

Ele vermek deyim midir?

Ele Vermek deyiminin anlamı: Bulunduğu yeri haber vererek suçluyu yakalatmak, suçu ya da suçluyu ortaya çıkarmak, ifşa etmek anlamlarında kullanılmaktadır. Daha çok suçun ortaya çıkmasında ve hakkın yerini bulmasında kullanılır.

Ele verir nasıl yazılır?

Doğru kullanımı el vermek şeklinde olmalıdır.

Elverdiğince nasıl yazılır?

zf. (elverdiği'nce) İmkân dâhilinde olduğu sürece. elverdiğince, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, e harfi ile biter.