Öğretmenler kurulunda neler konuşulur?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler kurulunda neler konuşulur?
  2. Öğretmenler Kurulu toplantısına kimler katılır?
  3. Zümre başkanı kim olur?
  4. Zümre öğretmenler kurulu ne demek?
  5. Tek zümrede başkan kim olur?
  6. Branşında tek olan Öğretmen Zümre Yapar Mı?
  7. Okul Zümresi ilçe zümresinden önce mi?
  8. Okul Zümre Başkanları kimlerden oluşur?
  9. Zümre öğretmenleri kimdir?
  10. Okulda zümre başkanı ne demek?
  11. Zümre nedir ve kimlerden oluşur?
  12. Zümre Toplantı Tutanağı nasıl hazırlanır?
  13. Zümre odası ne demek?
  14. Zümre toplantısı ne kadar sürer?
  15. Zümre Toplantısı nedir nasıl yapılır?
  16. Zümre toplantısına katılmak zorunlu mu?
  17. Zümre çalışması ne demek?
  18. Rehber öğretmen zümre toplantısı yapar mı?
  19. Okul Zümre Başkanları Toplantısı ne zaman yapılır?
  20. Zümre toplantılarında ne yapılır?
  21. Öğretmenlerin yetkileri nelerdir?

Öğretmenler kurulunda neler konuşulur?

Öğretmenler kurulunda; öğretim işlerinin yürütülmesi, okulun düzen ve disiplin işleri, okul-çevre ilişkileri, öğrencilerin eğitimi ve yetiştirilmesi, çalışmaların planlanması, çeşitli iş bölümlerinin yapılması ve zaman zaman yapılan çalışmaların değerlendirilmesi gibi, okul müdürünün tespit edeceği konularla, ...

Öğretmenler Kurulu toplantısına kimler katılır?

MADDE 9 - (1) Öğretmenler kurulu; eğitim kurumu müdürünün başkanlığında, müdür başyardımcısı, müdür yardımcıları, öğretmenler, uzman ve eğitici personelden oluşur. (2) ) Kurul; müdürün, müdürün bulunmadığı durumlarda müdürlüğe vekalet edenin başkanlığında toplanır.

Zümre başkanı kim olur?

Cevap:Alanında tek öğretmen olan okullarda Zümre Öğretmenler Kurulu Okul müdürü veya görevlendireceği Müdür yardımcısı Kurul başkanı öğretmen ise zümre başkanı olarak tanımlanır.

Zümre öğretmenler kurulu ne demek?

Bilgi, görgü ve yaşantısı ile belli dal ve alanlarda başkalarının yetişme ve gelişmesine yardım eden kimse. 3-Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği öğrenimi bitirerek ya da yeterlikleri kazanaraköğretmenlik yapma yetkisini elde etmiş olan kimse.

Tek zümrede başkan kim olur?

Tek zümresi olan öğretmen müdür ya da müdür yardımcısı ile zümre toplantısı yaparlar. Tek zümresi olan zümre toplantısında ,müdür ya da müdür yardımcısı ile yapılan zümre toplantılarında, toplantıya katılan tek öğretmen zümre başkanı olur.

Branşında tek olan Öğretmen Zümre Yapar Mı?

arkadaşlar tek zümresi olan öğretmenler malumunuz müdür veya müdür yardımcısıyla zümre yaparlar. ... "(2) Aynı sınıfı okutan bir sınıf öğretmeni veya aynı dersi okutan yalnızca bir alan öğretmeni olması durumunda zümre öğretmenler kurulu toplantısı yapılmaz.

Okul Zümresi ilçe zümresinden önce mi?

Okul zümreleri bölge-ilçe zümresinden önce yapılır ve bölge-ilçe zümresinin yapılmasını beklemek için okul zümrelerinin yapılması geciktirilemez.

Okul Zümre Başkanları kimlerden oluşur?

(2) Okul zümre başkanları kurulu; zümre başkanları, bölüm şefleri ile okul rehber öğretmenlerinin temsilcisinden oluşur. Okul aile birliği ve okul öğrenci kurulunca seçilen ikişer temsilci de gözlemci olarak bu kurula katılır. Üyeler, aralarından bir öğretmeni başkan, bir öğretmeni de yazman olarak seçer.

Zümre öğretmenleri kimdir?

Ancak ilkokullarda zümreler; aynı sınıfı okutan öğretmenler ile varsa o sınıfta/sınıflarda derse giren alan öğretmenlerinden oluşur. ... Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır.

Okulda zümre başkanı ne demek?

Zümre başkanının görev, yetki ve sorumlulukları Madde 16-Zümre başkanı; aynı dersin veya birbirine yakın derslerden meydana gelen grupların öğretiminde görevli öğretmenlerin başkanıdır. Başkanı bulunduğu ders veya derslerle ilgili eğitim-öğretim etkinliklerinin planlı bir şekilde yapılmasından sorumludur.

Zümre nedir ve kimlerden oluşur?

Zümre öğretmenler kurulu toplantısı, aynı sınıfları okutan branş ve sınıf öğretmenlerinden oluşur. Zümre öğretmenler kurulu toplantısı, eğitim öğretim yılı başında, ortasında ve sene sonu toplanır. ... Öğretmenler zümre toplantısında bilgi alışverişi yapar.

Zümre Toplantı Tutanağı nasıl hazırlanır?

Zümre Toplantısı Tutanağı Nasıl Hazırlanır?

  1. Toplantı bilgileri (Toplantının yeri, saati, katılanlar vs.)
  2. Gündem maddeleri (Toplantıda görüşülecek maddeler)
  3. Görüşmeler (Toplantıda yapılan görüşmeler görüşüldüğü gibi yazılır)
  4. Alınan kararlar (Toplantı sonrasında alınmış kararlar madde madde yazılır)

Zümre odası ne demek?

Zümre odaları, genellikle öğretmen sayısı fazla olan derslere tahsis edilmiştir. Şu an için edebiyat, yabancı dil, matematik ve beden eğitimi dersi zümre odaları bulunmaktadır. Zümre odalarımızın tümünde, internet erişimi olan, Windows 7 işletim sistemi yüklü bilgisayarlar ve lazer yazıcılar bulunmaktadır.

Zümre toplantısı ne kadar sürer?

Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır. Kurul, haziran ayında yapılacak toplantıda, eylül ayından itibaren geçeri olmak üzere 2 yıl süreyle kendi aralarından birini başkan seçer.

Zümre Toplantısı nedir nasıl yapılır?

Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.

Zümre toplantısına katılmak zorunlu mu?

Zorunlu bir durum olmadığı sürece zümre başkanı değiştirilemez. Kurumsallığı sağlamak için, bir önceki eğitim ve öğretim yılında zümre başkanlığı yapmış kişi aynı ilde ise ilk toplantıya katılır. ... Ancak eğitim kurumu müdürü/müdür yardımcısı oylamalara katılamaz.

Zümre çalışması ne demek?

zümre toplantısı ne demek? Aynı dersi okutan branş öğretmenlerinin ders konularını veya öğrenci sorunlarını ele aldığı kurul.

Rehber öğretmen zümre toplantısı yapar mı?

Mevzuat, zaman, emek ve kaynak açısından değerlendirildiğinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanların MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi gereğince eğitim kurumları, ilçe ve il düzeyinde oluşturulan sınıf/alan zümreleri toplantılarına katılmalarının uygun olmadığı değerlendirilmektedir."

Okul Zümre Başkanları Toplantısı ne zaman yapılır?

Zümre öğretmenler kurulu, okul müdürlüğünce yapılacak plânlamaya uygun olarak öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının veya branş öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.

Zümre toplantılarında ne yapılır?

Bu toplantılarda, programların ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi, ders araçlarından, lâboratuvar, spor salonu, kütüphane ve işliklerden plânlı bir şekilde yararlanılması, öğrenci ödevleri ve derslerin değerlendirilmesi, derslerde izlenecek yöntem ve teknikler ile benzeri konularda kararlar alınır.

Öğretmenlerin yetkileri nelerdir?

Öğretmenin Sorumlulukları Nelerdir?

  • Kendilerine verilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak,
  • Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yapmak,
  • Serbest çalışma saatlerinde öğrencileri gözetlemek,
  • Ders dışında okulun eğitim, öğretim ve yönetim işlerine katılmak,
  • Kanun, yönetmelik ve emirlerle tespit edilen ödevleri yapmak,