Pamuk için ne ekilir?

İçindekiler:

  1. Pamuk için ne ekilir?
  2. Pamuk kaç günde bir sulanır?
  3. Pamuk ne zaman ekilir ne zaman toplanır?
  4. Pamuk kaç kere sulanır?
  5. Pamuğa kaç su verilir?
  6. Hangi bölgede pamuk yetişmez?
  7. Pamuk hangi mevsimde olur?
  8. Pamuk kaç ayda biçilir?
  9. Pamuk ne kadar su tüketir?

Pamuk için ne ekilir?

Ekim nöbetinde en çok tercih edilen bitkiler; baklagiller, patates, hububat ürünleri, yer fıstığı, mısır, çeltik ve yem ekinleri oluyor. Pamuk ekimi öncesi toprağın hazırlanması gerekli görülüyor. İlk önce toprak, 25-30 cm derinliğinde sürülerek alt üst ediliyor. Derin sürüm, yabani köklerin imhasını sağlıyor.

Pamuk kaç günde bir sulanır?

Sulama aralığı ve sulama sayısı , yetiştirilen pamuk çeşidine, toprak özelliklerine, taban suyu yüksekliğine , yağış miktarı ve dağılımına ,bağlı olarak değişir. Bölgemizde yetiştirilen pamukların iklim koşullarında genellikle 15 - 20 gün aralıklarla 4-5 kez sulanması uygundur.

Pamuk ne zaman ekilir ne zaman toplanır?

Pamuk ekim devresi 20 Nisan - 15 Mayıs arasıdır. Pamukta ekim genellikle mibzerle sıraya ekim yapılır. Bölgemizde genellikle sıra arası 60-80 cm bırakılır.

Pamuk kaç kere sulanır?

Bölgemizde yetiştirilen çeşitlerin orta bünyeli topraklarda ve normal iklim koşullarında 15-20 gün aralıklarla 4-5 kez sulanması uygundur.Bölgemizde en iyi sulama yöntemi yüzey sulama (karık usulü ) yöntemidir.

Pamuğa kaç su verilir?

Kural olarak, pamuk bitkisinin filizlenmeden koza oluşumuna kadar en az 500 mm suya ihtiyacı vardır.

Hangi bölgede pamuk yetişmez?

Doğu Anadolu Bölgesinde bazı bölgelerde pamuk ekimi yapılmaktadır. Doğu Anadolu'da Elazığ, Malatya ve Iğdır'ın dolayları belli başlı pamuk yetişme alanlarıdır. Pamuk hangi bölgede yetişmez: İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun yüksek yerlerinde düşük sıcaklıktan dolayı pamuk tarımı yapılamaz.

Pamuk hangi mevsimde olur?

Topraktaki sıraların aralıkları 60 cm ile 80 cm arasında yapılmalıdır. Tohumların derinliği ise 4 ile 5 cm arasında tutulmalıdır. Pamuk tohumu mart ayında başlayarak bölgeye göre en geç mayıs ayında ekimi tamamlanmalıdır.

Pamuk kaç ayda biçilir?

Mart-nisan döneminde ekimine başlanan pamukta hasat yaklaşık 2 ay sürecek. Elle pamuk hasadının başladığı kentte hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşması ise tarım işçilerini olumsuz etkiliyor.

Pamuk ne kadar su tüketir?

Pamuk tarımı Nisan ve Ekim ayları arasında yapılmakta olup yetiştirme sezonu boyunca pamuk bitkisinin ortalama su tüketimi 832 mm'dir. Pamuğun etkili yağışlar tarafından karşılanan kısmını temsil eden yeşil su ihtiyacı, sezonda ortalama 95 mm'dir.