Turkiye Ukrayna'dan ne ithal ediyor?

İçindekiler:

  1. Turkiye Ukrayna'dan ne ithal ediyor?
  2. Ukrayna'ya ne ihraç edilir?
  3. Ukrayna Gümrük vergisi ne kadar?
  4. Ukrayna'nın yıllık ihracatı ne kadar?
  5. Ukrayna Asgari ücret kaç dolar?
  6. Ukrayna nerede yer alır?
  7. Ukraynada 12 Pro Max ne kadar?

Turkiye Ukrayna'dan ne ithal ediyor?

Türkiye'nin en çok ithalat yaptığı sektör demir-çelik olmuştur. Ülkemizin Ukrayna'dan en çok ithalat yaptığı diğer ürün grupları ise sırasıyla hububat ve yağlı tohumlar olmuştur.

Ukrayna'ya ne ihraç edilir?

İhraç edilen başlıca ürünler:Turunçgil, dokuma eşya, motorlu taşıtlar, ayçiçeği tohumu. İthal edilen başlıca ürünler:Demir-çelik, soya fasulyesi, hayvansal ve bitkisel yağlar, adi metaller.

Ukrayna Gümrük vergisi ne kadar?

2015 yılından itibaren tüm ürünler için uygulanan ortalama gümrük vergisi oranı yaklaşık %4,9; tarım ürünleri için ortalama gümrük vergisi oranı %8,5; sanayi ürünlerinde ise %3,7'dir. Ukrayna'da Kurumlar Vergisi % 18, Katma Değer Vergisi (KDV) ise % 20 oranındadır.

Ukrayna'nın yıllık ihracatı ne kadar?

2020 yılı rakamları değerlendirildiğinde Ukrayna'nın toplam dış ticaret hacminin 103 milyar dolara ulaştığı görülmektedir. Buna göre Ukrayna'nın ihracatı 2020 yılında 49 milyar dolar, ithalatı ise 54 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

Ukrayna Asgari ücret kaç dolar?

Ukrayna Asgari Ücret Güncel Fiyat Şuan için Ukrayna'da asgari ücret tam olarak Grivna'dır. Bu miktar 199,4 dolara tekabül etmektedir.

Ukrayna nerede yer alır?

Ukrayna coğrafi konum itibari ile Kuzey Doğu Avrupa'da yer almaktadır. Ukrayna Slavlardan gelme bir ülkedir.

Ukraynada 12 Pro Max ne kadar?

*iPhone 12 Pro – 36,999 UAH'dan itibaren. *iPhone 12 Pro Max – 39,999 UAH'dan itibaren. *HomePod mini – 2,999 UAH'dan itibaren.