Gebelikte demir ilacı şart mı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte demir ilacı şart mı?
  2. Gebelikte demir ilacı ne zaman alınmalı?
  3. Hamilelikte demir hapı gece içilir mi?
  4. Hamilelikte demir ilacı kaka rengini değiştirir mi?
  5. Demir hapı akşam içilir mi?
  6. Kansız kadınlar hamile kalabilir mi?
  7. Demir ilacı kakayı siyah yapar mı?

Gebelikte demir ilacı şart mı?

Kan demir düzeyleri normal bile olsa anne adayına, gebeliğin ikinci yarısından itibaren takviye demir verilmesi gerekir. Bu sebeple kan sayımında değerleriniz normal olsa da, kansızlığınız olmasa da, 20. haftadan sonra demir takviyesi (kan ilaçları) almanız gerekir.

Gebelikte demir ilacı ne zaman alınmalı?

Gebelerde klinik anemi olmasa da günlük demir gereksinimi göz önüne alınarak tüm gebelere 16. haftadan itibaren başlanarak doğum sonrası da 3 ayı kapsayacak şekilde günlük 40-60 mg elementer demir verilecektir.

Hamilelikte demir hapı gece içilir mi?

Hamilelikte demir alımı, ilk 16 hafta içinde var olan bulantı ve kusma halini bir miktar artırabilir. Bu durum oluşursa, demir takviyesine ara verilmeli ve ilk 16 haftadan sonra tekrar başlanmalıdır. Bu etkiyi azaltabilmek için demirin gece yatarken ve aç karnına alınması uygun olur.

Hamilelikte demir ilacı kaka rengini değiştirir mi?

Unutulmaması gereken bir diğer konu da, demir ilaçlarının dışkınızı siyah renge dönüştürebilmesidir. Demir takviyesine doğumdan sonra da 3 ay boyunca devam edilmesi, doğum sonrası, gebelik öncesindeki demir depolarınıza ulaşmanızı sağlar.

Demir hapı akşam içilir mi?

Demir haplarının herhangi bir kalorisi yoktur. Ben bu ilaçları gece yatarken kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü gündüz içilen demir hapları midede irritasyon (ağrılı reaksiyon) oluşturabilir.

Kansız kadınlar hamile kalabilir mi?

Gebelikte en sık karşılaşılan durumdur. Kansızlıkta anne adayında halsizlik, çabuk yorulma, mide-bağırsak problemleri ortaya çıkar. Ayrıca erken doğum ve doğum sonu kanama riski oluşur. Kansız annelerden doğan bebeklerde ise, gelişme geriliği ve davranış bozuklukları izlenebilmektedir.

Demir ilacı kakayı siyah yapar mı?

Demir tedavisi sırasında dışkının siyah renkte gelmesi ilaca bağlı olduğundan endişelenmeye gerek yoktur. Kansızlık düzeldikten sonra depo demirini yerine koymak için tedaviye bir süre daha devam edilmelidir.