Gemi inşaatı mühendisliği ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Gemi inşaatı mühendisliği ne kadar maaş alır?
  2. Gemi mühendisliği nasıl bir meslektir?
  3. Gemi mühendisi kaç ay çalışır?
  4. Gemi mühendisi nasıl çalışır?
  5. Gemi mühendisliği kaç yıl okunur?
  6. Gemi inşaatı kaç yıllık?

Gemi inşaatı mühendisliği ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Gemi İnşa Mühendisi3.3607.200

Gemi mühendisliği nasıl bir meslektir?

Gemi inşa mühendisi; bulunan sivil ya da askeri deniz araçlarının yapımından (yat, denizaltı, gemi, platform ve açık deniz yapıları vb.), kısaca tersanelerde gemi yapımından sorumlu olan kişidir. Bu alanda imza yetkisine sahiptir.

Gemi mühendisi kaç ay çalışır?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği'nin temel çalışma alanları gemilerdir. 4-6-8 aylık kontratlar ile Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak çalışmaktadırlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ise her türlü yüzen aracın tasarımı, projelendirilmesi ve inşaatı alanlarında, karada çalışmaktadırlar.

Gemi mühendisi nasıl çalışır?

Her türlü deniz taşıtının ve gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, mekanik ve elektrik teçhizatının, pompaların, dümen dişli mekanizmalarının, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin projelerini yapan ve projelerin işletmesiyle ilgili işleri planlayarak yürütülmesinden sorumlu olan kişilere gemi makine mühendisi denir.

Gemi mühendisliği kaç yıl okunur?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gemi inşaatı kaç yıllık?

Gemi İnşaatı (2 Yıllık) sıralama.2021 TYT AYT (YKS) Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir. Bu puanlar 20 yılına ait önlisans ( iki yıllık )üniversite yerleştirme puanlarıdır.