Doğuştan şaşılık düzelir mi?

İçindekiler:

  1. Doğuştan şaşılık düzelir mi?
  2. Şaşılık kalıcı mıdır?
  3. Göz kayması ırsi mi?
  4. Şaşılık çocuğa geçer mi?
  5. Şaşılık anneden çocuğa geçer mi?

Doğuştan şaşılık düzelir mi?

Doğuştan olan kaymalar genellikle gözlük gerektirmeyen, erken dönemde (6 ay - 1 yaş ) ameliyat edilmesi gerekli kaymalardır. Göz Kaymaların büyük çoğunluğu ise 2–3 yaş civarında ortaya çıkar ve genellikle gözlükle tam olarak düzelebilir. Gözlük takıldığı halde düzelmeyen kaymalara ise cerrahi tedavi gerekir.

Şaşılık kalıcı mıdır?

Şaşılık asla kendi kendine ve zamanla düzelmez. Bazı şaşılık tiplerinde gözlük kullanımı ile tamamen tedavi sağlanabilmektedir. Bu yüzden tedavinin ilk basamağı çocukta gözlük ihtiyacının doğru bir şekilde tespiti ve düzeltilmesidir.

Göz kayması ırsi mi?

Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Sorunlu hamilelik dönemi, doğumun problemli olması, çocuğun gelişimi, geçirdiği hastalıklar şaşılığa yol açabilir. Şaşılık için genetik yatkınlık da söz konusudur. Ailede gözünde kayma olan varsa çocuklarda şaşılığın görülme ihtimali artmaktadır.

Şaşılık çocuğa geçer mi?

İlke Bahçeci Şimşek, erken teşhis ve tedaviyle başarılı sonuçlar alındığını da sözlerine ekliyor. Şaşılık problemi bebeklikten erişkinliğe dek her yaş grubunda görülebiliyor. Çocukların yaklaşık yüzde 4'ünde görülebilen şaşılıkta genetik de etkili olabiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Doç.

Şaşılık anneden çocuğa geçer mi?

Dr. İlke Bahçeci Şimşek, şaşılığın sadece annede babada değil, daha uzak akrabalarda olmasının da önemli olduğunu işaret ediyor ve bütün çocukların bir yaşından önce mutlaka göz hekimi tarafından kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.