Sosyal hizmet görevlisi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Sosyal hizmet görevlisi ne iş yapar?
  2. Sosyal Hizmet Uzmanı kimlere denir?
  3. Sosyal hizmet uzmanının sorumlulukları nelerdir?
  4. Sosyal hizmet Uzmanı kime karşı sorumludur?

Sosyal hizmet görevlisi ne iş yapar?

Sosyal hizmetler uzmanı maddi, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı yaşayan bireylere grup ya da topluluklara tanılar koyarak, içlerinde bulundukları problemleri çözmelerinde onlara yardımcı olan kişidir. Toplumsal düzen açısından oldukça önemli bir meslek dalıdır.

Sosyal Hizmet Uzmanı kimlere denir?

Sosyal Hizmet bölümü, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında yer alıyor. Sosyal Hizmet bölümünden mezun olan öğrencilere “Sosyal Hizmet Uzmanı” unvanı veriliyor.

Sosyal hizmet uzmanının sorumlulukları nelerdir?

Sosyal Hizmet Uzmanları birey, toplum, aile sorunları ile ilgilenir. Maddi ve manevi, engelli, yoksul, yaşlı, işsiz olan kişilerin sorunlarına çözüm odaklı çalışır. Kimsesiz çocuklara yuva bulmaya yardımcı olur. Evsiz insanlara kalacak yer bulur.

Sosyal hizmet Uzmanı kime karşı sorumludur?

Sosyal hizmet uzmanları temel insan haklarının karşılanması için gerekli yaşam koşullarının sağlanması konusunda savunuculuk yapmalı; sosyal adaletin gerçekleştirilmesini destekleyen sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel değerler ve kurumların geliştirilmesine katkı vermelidir.