Teog kalktı yerine ne geldi?

İçindekiler:

  1. Teog kalktı yerine ne geldi?
  2. Teog ismi ne oldu?
  3. 2018 LGS mi teog mu?
  4. Teog kaç yılında kalktı?
  5. 2017 LGS mi teog mu?
  6. TEOG hangi sene bitti?
  7. TEOG'dan Lgs'ye ne zaman geçildi?
  8. TEOG ne anlama geliyor?

Teog kalktı yerine ne geldi?

Liselere geçişte getirilen yeni sistemi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini getirdik. Öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek" dedi.

Teog ismi ne oldu?

Mİlli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişikliklerle TEOG ile liseye geçiş sınavı 2013-2014 yılında uygulanmaya başlandı. 4 yıl süren TEOG sınavında 5, 6, 7 ve 8. sınıfların ikinci yazılıları ÖSYM tarafından hazırlandı.

2018 LGS mi teog mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG'un yerine getirilecek liselere giriş sistemine ilişkin teklifini tamamladı. Buna göre, son bir kez bu öğretim yılında 8'inci sınıflara merkezi sınav uygulanacak. ... Liseye Geçiş Sistemi (LGS) olarak isimlendirilen yeni sistem, 2018-2019 eğitim yılında uygulanmaya başlayacak.

Teog kaç yılında kalktı?

TEOG sınavı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın ardından gerekli adımlar atıldı ve TEOG sınavı kaldırıldı. 19 Eylül'de bir son dakika açıklaması geldi ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde TEOG sınavının yapılmayacağı açıklandı.

2017 LGS mi teog mu?

Öğrencilerin hayatını tek bir sınava bağlı görmemekten kurtarmak hedefleniyor. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı itibariyle TEOG sınavı yapılmayacak. Özellikle öğrenciler ve veliler sınavın olmaması ile birlikte yeni sistemi merak etmeye başladı.

TEOG hangi sene bitti?

TEOG kaldırıldı | Türkiye | DW | 19.09.2017.

TEOG'dan Lgs'ye ne zaman geçildi?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemi. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

TEOG ne anlama geliyor?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi olarak adlandırılan TEOG, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya konulmuştur.