Sir ağda leke yapar mı?

İçindekiler:

  1. Sir ağda leke yapar mı?
  2. Ağda lekesi nedir?
  3. Sir ağda lekeleri nasıl geçer?
  4. Ağda sonrası tahrişe ne sürülür?
  5. Ağda cilde zarar verir mi?

Sir ağda leke yapar mı?

Aslında en doğrusunu size söyleyeyim sir ağda lekelenme yapmaz fakat ağda uygulamasını kuaför salonlarımızda yada evde yapan bayanlar öncesi sonrası dikkat etmeleri gereken durumlara özen göstermediklerinden lekelenme şikayetleri oluyor.Peki bu lekeler nasıl oluşuyor?

Ağda lekesi nedir?

Ağda sonrasında ciltte kahverengi lekeler oluşabilir ve bu lekelere ağda lekesi adı verilmektedir. Hassas cilde sahip kişilerde görülen ağda lekeleri, daha çok ağdanın yanlış kullanımı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Koyu renkli iz bırakan ağda işlemi bıyık bölgesinde daha kötü sonuçlar vermektedir.

Sir ağda lekeleri nasıl geçer?

- Ağda yanığı olan bölgeye yüzde yüz aloe vera jeli sürülebilir. Fakat bu jelin kesinle saf aloe vera jeli olmasına dikkat edilmesi gerekir. - Kantaron yağı yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir. - Bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlendirilmesi de sağlanabilir.

Ağda sonrası tahrişe ne sürülür?

Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.

Ağda cilde zarar verir mi?

Uzun vadede ağda kullanımı cilde zarar vermez. Fakat istisnai durumlar elbette ki mevcut. Örneğin, hangi ağda türü olursa olsun kullanılan ağdanın cilde uygun olup olmadığından, alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmak gerekir.