Sekreter olmak için ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Sekreter olmak için ne yapmak gerekir?
  2. Tıbbi sekreterlik için hangi liseye gidilir?
  3. Doktor yanında sekreter olmak için hangi bölüm okunmalı?
  4. Hasta giriş kağıdını kim doldurur?
  5. Hasta Kayıt Kabul kimler katılabilir?

Sekreter olmak için ne yapmak gerekir?

Sekreter olmak isteyen kişilerin üniversitelerin, iki yıllık 'Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı' önlisans bölümlerinden mezun olması ve bunun neticesinde de sekreter unvanına hak kazanması gerekmektedir. Böyle bir süreci sorunsuz tamamlayan kişiler sekreter olma imkanına erişme hakkına sahip olurlar.

Tıbbi sekreterlik için hangi liseye gidilir?

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Doktor yanında sekreter olmak için hangi bölüm okunmalı?

Doktor Asistanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümü'nde ve Anadolu Ticaret Meslek Liselerinin Tıp Sekreterliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler bu eğitim alabilir. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler sonunda doktor asistanı olabilirler.

Hasta giriş kağıdını kim doldurur?

Polikliniklere müracaat eden veya dışardan gönderilen hastalar, çalışma saatlerinde polikliniklerde görevli tabipler, çalışma saatleri dışında nöbetçi veya acilde görevli tabiplerce muayene edilir. Yatırılmaları gerekli görülenlere muayeneyi yapan tabip tarafından hasta kabul kâğıdı doldurulur.

Hasta Kayıt Kabul kimler katılabilir?

Hasta kabul işlemleri sertifikasını kimler alabilir? Eğitime katılabilmek için ön koşul bulunmamaktadır. Hasta kabul sekreteri olmak isteyenler, alanını değiştirmek isteyen sekreterler, hasta kabul sekreteri olarak çalışan ve alanında uzmanlaşmak isteyenler katılabilir.