Detaylı ultrasonda neye bakılıyor?

İçindekiler:

  1. Detaylı ultrasonda neye bakılıyor?
  2. Hamilelikte renkli ultrason neden çekilir?
  3. Renkli ultrason ne ise yariyor?
  4. Detaylı ultrason kaç haftaya kadar yapılır?
  5. Detaylı ultrason tok karnına çekilir mi?

Detaylı ultrasonda neye bakılıyor?

Ayrıntılı ultrasonda (ikinci düzey ultrasondetaylı ultrasonografi) anne karnındaki bebekte baş, beyin, beyin boşlukları, beyincik, yüz bölgesi, boyun bölgesi, kollar ve bacaklar, omurga kanalı (nöral tüp), göğüs kafesi, kalp, karın ön duvarı ve içindeki yapılar ve genital bölge ayrıntılı olarak değerlendirilir.

Hamilelikte renkli ultrason neden çekilir?

Gebeliğin ilk üç ayından itibaren, gerekli olur ise, bebeğin gelişimi, anne-bebek arasındaki damarsal iletişimin durumu, çoğul gebeliklerde fetusların kan akımlarının etkileşimlerini ölçmek amacıyla renkli Doppler inceleme, gebeliğin her haftasında yapılabilir.

Renkli ultrason ne ise yariyor?

Renkli ultrason, doktor muayenesi sonrasında kan damarlarıyla konusunda kontrol ihtiyacı duyulan hastalara uygulanır. Bu alan tiroid şüphesinden, karaciğer kontrolüne; gebelikten kadın hastalıkları incelemelerine kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

Detaylı ultrason kaç haftaya kadar yapılır?

18-23. haftalar arasında yapılan ayrıntılı ultrasonografik inceleme ile bebeğin kalbi tekrar değerlendirilir. Ancak özellikli fetal kalp değerlendirmesi için 22. hafta uygun zamandır. Bazı kalp hastalıkları ileri gebelik haftalarında kendini göstermektedir.

Detaylı ultrason tok karnına çekilir mi?

Ayrıntılı Ultrason Aç Karnına mı Yapılır? Ayrıntılı ultrason çekiminden önce anne adaylarının olması gerekmez.