Nöral tedavi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Nöral tedavi nasıl olur?
  2. Nöral islem nedir?
  3. Nöral Tedavi ne işe yarar?
  4. Nöral terapi hangi bölgelere yapılır?
  5. Nöral terapi kimler yapabilir?

Nöral tedavi nasıl olur?

Doğal bir tedavi olarak kabul edilen nöral terapi ilaç tedavisi değildir. İğnelerdeki kısa etkili lokal anestezik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır. İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağında yayılır ve eskiden kalmış sinir hasarları bio- elektriksel olarak düzeltilir.

Nöral islem nedir?

Nöral terapi bir ağrı tedavisidir. Aynı zamanda, vücuttaki hücreler ve dokular, yani otonom sinir sistemi üzerindeki uyarıcı ve düzenleyici etkisiyle iyileşmeyi sağlayan hastalıkların nedeni için yerel bir enjeksiyon yöntemidir.

Nöral Tedavi ne işe yarar?

Nöral terapi lokal anestezik madde kullanılarak yapılan düzenleme tedavisidir. Nöral terapide kesinlikle kortizonlu ilaçlar kullanılmaz. Amaç çeşitli alanlarda bozulmuş olan yapıların normale döndürülmesidir ve uzun süreli iyileşme sağlanır.

Nöral terapi hangi bölgelere yapılır?

Birincisinde rahatsızlığın uzandığı omurga bölümüne yapılan anestezik madde enjeksiyonu esastır. İkincisi ise rahatsızlık olan bölgeye yapılan enjeksiyondur. Nöral terapide lokal anestezik uygulamalar; cilt altı, kas dokusu, vücuttaki yara ve ameliyat izleri, eklem içi ve ağrılı noktalara yapılır.

Nöral terapi kimler yapabilir?

Nöral terapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Tansiyon, şeker, kalp hastalıkları vb. gibi hastalıklar ve kullanılan ilaçlar tedaviye engel değildir.