Iğdır Aralık nasil bir yer?

İçindekiler:

  1. Iğdır Aralık nasil bir yer?
  2. Iğdır azerisi nedir?
  3. Igdir siniri hangi ulkelere?
  4. Iğdır'da hangi meyveler yetişir?
  5. Doğu Anadolu bölgesinde hangi sebze ve meyveler yetişir?

Iğdır Aralık nasil bir yer?

Aralık: Iğdır ilinin bir ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 45 km'dir. Iğdır'ın ve aynı zamanda Türkiye'nin en uç noktasını teşkil eder. ... Aralık ilçesi, Iğdır'ın ve Türkiye'nin en doğu uç noktasını teşkil eder.

Iğdır azerisi nedir?

Iğdır'daki Azeri Türkleri bölgenin yerlisi olan halk ve İran, Azerbaycan ve İrevan bölgesinden gelen Türk nüfustan oluşmuştur… Azeri Türkleri İslam dininden olup, Ehlibety inancına sahip, Caferi Mezhebine bağlıdırlar… Kürt vatandaşlar ise genellikle Ehli Sünnet olup Şafii mezhebi mensubudurlar.

Igdir siniri hangi ulkelere?

Coğrafi konumu. Iğdır'ın kuzey ve kuzeydoğu sınırını, Aras Nehri ve bu nehrin oluşturduğu Türkiye-Ermenistan sınırı oluşturmaktadır. Doğusunda Türkiye-Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti sınırı ve güneydoğusunda Türkiye-İran sınırı yer almaktadır. Güneyinde Ağrı ili (Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçeleri) bulunmaktadır ...

Iğdır'da hangi meyveler yetişir?

7 bin 300 kayıtlı çiftçi faaliyet gösterdiği Iğdır´ın bereketli topraklarında çiftçiler, başta kayısı, domates, elma, şeftali, karpuz, kavun, patlıcan, fasulye, biber, salatalık,ceviz, kiraz, dut, erik, mısır ve pamuk olmak üzere birçok ürün üreterek iç ve dış piyasaya satarak ekonomiye katkı sağlıyorlar.

Doğu Anadolu bölgesinde hangi sebze ve meyveler yetişir?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde genel olarak tahıl ekimi yapılır. Baklagiller başta olmak üzere; şeker pancarı, pamuk, lahana, patates, kayısı ve az miktarda da tütün yetiştirilmektedir.