Vintage ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Vintage ne demek TDK?
  2. Vintage saat ne demek?
  3. Avangart elbise ne demek?
  4. Vintage tarzı dekorasyon nedir?
  5. Vintage gözlük ne demek?
  6. Country model ne demek?
  7. Country tarzı mutfak ne demek?

Vintage ne demek TDK?

Türkçe karşılığı bağ bozumu olan vintage, geçmiş döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlar için kullanılan bir terimdir. Vintage, antika kadar eski olmamakla birlikte, birkaç on yıllık giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılan bir sıfattır.

Vintage saat ne demek?

Peki son zamanlarda iyice dilimize yerleşen bu “vintagesaat nedir? “Vintagesaatler 30 yılı aşmış saatler olarak kabul edilebilir. Kimi koleksiyonerlere göre bu 20 yıl olsa bile bir çok koleksiyoner ise 30 yılda mutabıktır.

Avangart elbise ne demek?

Ayrıca “avantgart” terimi sanat, kültür ve politika gibi alanlarda “yenilikçi ve deneysel işler/kişiler” anlamına da gelir. Moda dünyasında da avantgart moda pratik ve günlük yaşamda giyilebilir olmayan ancak sıra dışı malzemelerden farklı, yaratıcı ve sanatsal kıyafetler olarak hazırlanan ürünleri temsil eder.

Vintage tarzı dekorasyon nedir?

Vintage dekorasyon, 1920-1950 tarihleri arasında kullanılan ve o dönemin modasını yansıtan mobilya ya da aksesuarlarının eviniz konseptiyle harmanlanarak kullanılması sonucu oluşmaktadır. Eskiyi seven ve yaşatmak isteyen kişilerin tarzını yansıtmaktadır.

Vintage gözlük ne demek?

Vintage, gözlük markası değildir Vintage yıllar önce üretilmiş olan, günümüzde üretimi olmayan, nadir bulunan, ürünleri tanımlamaya yarayan bir kavram. Vintage ürünler, yıllar önce seri olarak üretilmiş, çeşitli nedenlerden dolayı (Firmanın kapanması, iflas etmesi, üretimin durdurulması, sınırlı adet üretilmesi vb.)

Country model ne demek?

Country tarz, köy tarzı ya da şehir dışında yaşayan, taşra insanlarının ev dekorasyonu tarzı olsa da zamanla daha farklı bir hal almıştır. ... Çiçekli desenlerin, pütükareli kumaşların, kalın perdelerin, kabarık koltukların ve doğal mobilyaların kullanıldığı country stili ev dekorasyonunda renkler genelde pasteldir.

Country tarzı mutfak ne demek?

Country Mutfak son zamanlarda en sık kullanılan yeni nesil mutfak dolabı modellerinden biridir. Genel olarak; yaşam alanlarını rahatlatan, sade, doğal ve abartısız mutfak modelleri olarak betimlenebilir. Country mutfak çok büyük bir kesimin kullandığı ve her ev yapısına uygun bir modeldir.