Tava yanığı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Tava yanığı nasıl geçer?
  2. Yanmış çelik tava nasıl temizlenir?
  3. Granit tava sararması nasıl temizlenir?
  4. Tencere tabanı nasıl temizlenir?
  5. Evde alüminyum tencere nasıl parlatılır?

Tava yanığı nasıl geçer?

İşte yanmış tava temizleme yöntemleri: Ocaktan alınca yanık tavayı 2 kaşık karbonatla ovun. Tavanız pırıl pırıl olacak. - Yanmış tavanın dibini kaplayacak kadar su ve bulaşık deterjanı eklenip, tava ocak üzerinde 15-20 dakika kaynatılır. Bu şekilde yanıklar tavanın yüzeyinden sökülecektir.

Yanmış çelik tava nasıl temizlenir?

Tencerenize yanık kısmın üzerini geçecek kadar su koyun ve içerisine bir miktar bulaşık makinesi deterjanı ekleyin. Bu şekilde tenceredeki suyu kaynatın ve bir gece bekletin. Bir gece sonunda bir tahta kaşık yardımıyla yanık kısımların kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Granit tava sararması nasıl temizlenir?

Çünkü, granitin yapısı zarar görebilir. Tavada oluşan yanık ve yağ lekelerini temizlemek için diğer bir öneri de; granit tava veya tencerenize, su ve bir miktar sirke ekleyip 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bir sünger yardımıyla temizlediğinizde lekelerin ve izlerin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Tencere tabanı nasıl temizlenir?

Tencere oda sıcaklığına geldiğinde içine tabanını kaplayacak kadar, yaklaşık 1-2 çay bardağı karbonat koyun. (Bu miktarı tencerenizin büyüklüğüne göre artırıp azaltabilirsiniz.) Ardından üzerine 3-4 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin ve tencereyi yeniden ocağın üzerine alarak kaynamaya bırakın.

Evde alüminyum tencere nasıl parlatılır?

Sirke kullan.
  1. Eğer küçük bir alüminyum nesneyi temizliyorsan bir tencerede su ve sirke karışımını kaynat, sonra tencereyi ocağın üstünden alıp alüminyum nesneyi içine at. ...
  2. Geniş bir alüminyum yüzeyi temizliyorsan bir bezi sirkeye batır, sonra oksitlenmenin üzerini sil.
Daha fazla öğe...