Gümrük İşletme okunur mü?

İçindekiler:

  1. Gümrük İşletme okunur mü?
  2. Gümrük İşletme ne iş yapar maaş?
  3. 4 yıllık İşletme bölümü nedir?
  4. Gümrük işletme 2 yıllık var mı?
  5. Gümrük işletme kaç puan?
  6. Gümrük işletme iş imkanı var mı?
  7. Gümrük isletme kaç yıllık?
  8. Gümrükte hangi meslekler var?
  9. Gümrükte çalışmak için hangi bölüm?

Gümrük İşletme okunur mü?

Gümrük işletme bölümü, üniversitelerin Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölümde okuyan kişiler gümrük ile ilgili işlerin yürütülmesini sağlar.

Gümrük İşletme ne iş yapar maaş?

Gümrük İşletme mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 4500 TL maaş alırken iki yıl ve üzeri deneyime sahip bir gümrük işletmecisi 5000 TL ile 6000 TL arasında maaş almaktadır.

4 yıllık İşletme bölümü nedir?

İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür. ... İşletme Bölümünün amacı, bir arka plan ve rekabetçi güç sağlamaktır.

Gümrük işletme 2 yıllık var mı?

Gümrük işletme, üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.

Gümrük işletme kaç puan?

Gümrük İşletme Bölümü 2021 taban puanları en düşük 222,3511, en yüksek 342,86205'tir. Gümrük İşletme Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 846353, en yüksek 150306'dır.

Gümrük işletme iş imkanı var mı?

Bu unvanlara sahip olan mezunlar ülkenin dört yanında yer alan gümrüklerde, uluslararası ihracat limanlarında, havalimanlarında, demiryollarında kendilerine çalışma alanı bulabilirler. Bunların haricinde uluslararası çalışan şirketlerde dış ticaret departmanında da görev alabilirler.

Gümrük isletme kaç yıllık?

Gümrük işletme, üniversitelerde Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.

Gümrükte hangi meslekler var?

Gümrük işletme mezunları;
  • Gümrük Müşaviri,
  • Kambiyo Görevlisi,
  • Gümrük Müfettişi,
  • Sigortacı,
  • Dış Ticaret Uzmanı,

Gümrükte çalışmak için hangi bölüm?

Gümrük memuru olmak için üniversitelerin İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültelerinden ya da 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların Gümrük İşletme bölümünden mezun olmak gerekir.