Mısır silajı nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Mısır silajı nasıl bir şey?
  2. Mısır silajı nasıl korunur?
  3. Ot silaj kaç günde olgunlaşır?
  4. Silaj torbası kac kg?
  5. Silaj nasıl olur?

Mısır silajı nasıl bir şey?

Mısır, en kolay silolanabilen yem bitkisidir ve en kaliteli silaj mısırdan elde edilir. Besin değerinin %70'i koçandan elde edilir, bu yüzden silaj için hasat edilen mısırın koçan bağlamış olması önemlidir. ... Mısır hayvanlar tarafından sevilerek tüketilir ve kalori bakımından oldukça zengindir.

Mısır silajı nasıl korunur?

Mısır Silajı Silo (Silaj Çukuru) Yönetimi Silajın bozulmaması ve yem değerini kaybetmemesi için, mısır hasadı sonrasında silolama adı verilen 4 aşamalı bir fermantasyon sürecinden geçirilerek sıkıştırılmalı ve saklanmalıdır. Mısır hasat edilir edilmez başlayan silolama ve fermantasyon süreci 2 ila 3 hafta devam eder.

Ot silaj kaç günde olgunlaşır?

Olgunlaşma 4-21 gün arasında tamamlanır. Ancak silaj en erken 45 gün sonra açılmalıdır..Çünkü silajlık materyalin içindeki zararlı bakterilerin ölmesi ve yok olması için belli bir süre asitli ortamda kalmaları gerekir. İyi bir silaj 2 sene bozulmadan bekletilebilir.

Silaj torbası kac kg?

Ürün 50 kg. taşıma kapasitesindedir.

Silaj nasıl olur?

Silaj, suca zengin yemlerin havasız bir ortamda süt asidi bakterilerinin etkisiyle fermantasyona uğratılması (ekşitilmesi) sonucu elde edilen bir yemdir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlanır. Silajın saklandığı yere de silo veya silaj çukuru adı verilir.