Truva Atı Heykeli ne zaman yapıldı?

İçindekiler:

  1. Truva Atı Heykeli ne zaman yapıldı?
  2. Truva atı hangi şehirde?
  3. Truva atini kim buldu?
  4. Troya hangi Şehrimizdedir?
  5. Troya Antik Kenti hangi ilde?
  6. Truva atı nasıl gidilir?

Truva Atı Heykeli ne zaman yapıldı?

Truva Atı Heykelini Kim Yaptı; Çanakkaleli ilinde Ahşap Heykel ustası olan Ahmet Karadeniz tarafından 1973 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık olarak 2 yıl boyunca yoğun çalışmaların ardından 1975 yılında ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur.

Truva atı hangi şehirde?

Günümüzde Truva Antik Kenti'nde yer alan at, 1975 yılında bir Türk sanatçı tarafından eski bilgiler ışığında yapılmış. Tarihi önemi ile binlerce yıllık geçmişe sahip olan Truva Antik Kenti, Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü yakınında bulunuyor.

Truva atini kim buldu?

Hollywood Atı Troya Atı'nı, Odysseus yaptı.

Troya hangi Şehrimizdedir?

Truva veya Troya (Hititçe: Vilusa ya da Truvisa, Yunanca: Τροία [Troia] veya Ίλιον [İlion], Latince: Troia veya Ilium), Hititçe: 𒌷𒃾𒇻𒊭 Wilusa veya 𒋫𒊒𒄿𒊭 Truwisa; Kaz Dağı (İda) eteklerinde tarihî bir kenttir. Çanakkale il sınırları içinde, günümüzde Hisarlık olarak adlandırılan arkeolojik bölgede yer alır.

Troya Antik Kenti hangi ilde?

Homeros'un İlyada Destanı'nda bahsedilen Troya Savaşı'nın yapıldığı yer olarak da bilinen Troya Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 1998 yılında girmiştir. MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent, Çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır.

Truva atı nasıl gidilir?

Truva Atı Nasıl Gidilir Truva Antik Kente toplu taşıma araçları ile ulaşmak için Çanakkale il merkezinden kalkan otobüs ya da dolmuşları kullanabilirsiniz. Özel araç ile ulaşmak için ise Çanakkale – İzmir yolunun 30 kilometresindeki Tevfikiye Köyüne sapıp 5 kilometre daha gittikten sonra ulaşabilirsiniz.