Ilahiyat fakültesi mezunu nerelerde çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Ilahiyat fakültesi mezunu nerelerde çalışabilir?
  2. Ilahiyat mezunları düz memur olabilir mi?
  3. Mühendis düz memur olabilir mi?
  4. İlahiyat önlisans mezunları düz memur olabilir mi?

Ilahiyat fakültesi mezunu nerelerde çalışabilir?

İlahiyat bölümü mezunları çoğunlukla camilerde imam ve vaiz olarak çalışabilirler. Aynı zamanda diyanette de memuriyetler yapabilirler. Devlet sektöründe çalışmak isteyen kişiler öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girerler. Buradan aldıkları puan ile istedikleri alana yerleşirler.

Ilahiyat mezunları düz memur olabilir mi?

İlahiyat fakültesi mezunları diyanetin sözlü ve yazılı sınavını geçtikleri zaman ve ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS'de yeterli puan aldıkları takdirde imam, vaiz, kuran kursu öğreticisi ve diyanette görevli memur olabilme şansı doğmaktadır.

Mühendis düz memur olabilir mi?

Mühendisler de lisans mezunu oldukları için elbette düz memurluk kadroları için şartları sağlamaları durumunda bu kadrolara yerleştirilebilmektedirler. Lisans mezunları KPSS P3 puanı ile bu kadrolara başvuru yapabilmektedirler.

İlahiyat önlisans mezunları düz memur olabilir mi?

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat önlisans mezunları, Diyanet dışında hiçbir kurumda memur olamıyor. Memur alımında birçok kamu kurumu 'meslek yüksekokullarının herhangi bir programından mezun olmak' şartını aramasına rağmen, ilahiyat mezunları bu kurumlara kabul edilmiyor.