Içi pişmemiş keke ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Içi pişmemiş keke ne yapılır?
  2. Sert olan kek nasıl yumuşatılır?
  3. Kekin ici neden cig kalir?
  4. Kek piştikten sonra sönmemesi için ne yapılır?
  5. Kuruyan kek nasıl canlandırılır?
  6. Kek piştikten sonra fırında bekletilir mı?
  7. Kek piştikten kaç dakika sonra kesilir?
  8. Islak kek sosunu ne zaman çeker?

Içi pişmemiş keke ne yapılır?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Sert olan kek nasıl yumuşatılır?

1. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun. 2. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Kekin ici neden cig kalir?

Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kek piştikten sonra sönmemesi için ne yapılır?

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.

Kuruyan kek nasıl canlandırılır?

Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün. Islanan kekleri elinizle yoğurun ve kalıbın içine koyarak bir süre bekletin. Dilerseniz üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.

Kek piştikten sonra fırında bekletilir mı?

Kek pişerken sık sık kapağını açmayın ve ısı değişikliği nedeniyle kekinizi söndürmeyin. Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. ... Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

Kek piştikten kaç dakika sonra kesilir?

Kek pişince hemen fırından çıkarmamalı, fırın kapağı açılarak biraz bekletilmelidir. Fırından çıkarınca kalıbı ters çevirip üzerine ıslak bez konularak 5-10 dakika bekletilirse kek kalıptan kolay çıkar.

Islak kek sosunu ne zaman çeker?

3- Sosunu Ne Zaman Dökmeli? Keki fırından çıkardıktan yaklaşık 10 dakika sonra hazırladığınız sıcak sosu üzerine dökün. Yani ıslak kekin sosunu dökeceğiniz zaman kesinlikle kekin ve sosun sıcak olduğu zaman olmalıdır.