Şafi mezhebine göre tesbih namazı nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Şafi mezhebine göre tesbih namazı nasıl kılınır?
  2. Teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?
  3. Teheccüd namazı kaç rekattır nasıl kılınır Şafii?
  4. Salatul Tasbih nasıl kılınır?
  5. Teheccüd namazının kılınışı kaç rekâtta bir selam vermeli?

Şafi mezhebine göre tesbih namazı nasıl kılınır?

Sure olarak da ilk rek'atta KÂF veya EL-A'LE suresi okunur. İkinci rek'atta Fatiha'dan önce 5 defa tekbir getirilir ve yine bu tekbirler arasında : ''Subhanel-llahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vellahu ekber'' okunur. İkinci rek''atta Fatiha'dan sonra İKTERABET veya EL-ĞAŞİYE suresi okunur.

Teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?

Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbena duaları okunur. "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek sağa ve de sola selam verilip namaz tamamlanır.

Teheccüd namazı kaç rekattır nasıl kılınır Şafii?

2 ile 8 rekat arasında kılınması tavsiye edilen teheccüd namazını ikişer rekat veya dörder rekat kılabilirsiniz. Teheccüd namazı gecenin 3'te ikisi geçtikten sonra, imsak vaktine kadar olan vakitte kılınırsa daha faziletli olur.

Salatul Tasbih nasıl kılınır?

Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha “Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denilir. Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir.

Teheccüd namazının kılınışı kaç rekâtta bir selam vermeli?

Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir. Bu durumda iki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta da selam verilebilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 468-469).