Istanbul Atatürk Havalimanı kaç dönüm?

İçindekiler:

  1. Istanbul Atatürk Havalimanı kaç dönüm?
  2. Atatürk Havalimanı kaç yıllık?
  3. Yeni havaalanı kaç dönüm?
  4. Yap işlet devret modeli ne demek?

Istanbul Atatürk Havalimanı kaç dönüm?

Toplam 11 milyon 650 bin m² alana sahip olan Atatürk Havalimanı, m² iç hatlar ve 2 m² dış hatlar terminali ile toplam bina alanı açısından Türkiye'nin en büyük havalimanıdır.

Atatürk Havalimanı kaç yıllık?

Havalimanı Tarihçesi Bu havalimanının yapımı için 1947 yılında, Westinghouse Electric International Company ve The IG White Engineering Corporation ile sözleşme imzalandı. 1949`da başlanan inşaat, 1953`te tamamlandı ve 01 Ağustos 1953 yılında Yeşilköy Havalimanı adı ile hizmete açıldı.

Yeni havaalanı kaç dönüm?

Dört bölümden (fazdan) oluşan havalimanının ilk kısmı açıldı. Havalimanı terminali 1,3 milyon metrekare büyüklüğünde. Toplam inşaat alanı ise 76,5 milyon metrekare. Bütün fazlar tamamlandığında, 500 uçak kapasiteli havalimanında altı bağımsız pist olacak.

Yap işlet devret modeli ne demek?

Yap-İşlet-Devret Modeli: İleri teknoloji veya yüksek maddi kaynak ihtiyacı duyulan projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılmak üzere geliştirilen özel bir finansman modeli olup, yatırım bedelinin (elde edilecek kar dâhil) sermaye şirketine veya yabancı şirkete, şirketin işletme süresi içerisinde ürettiği mal veya ...