Özel plakanın fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Özel plakanın fiyatı ne kadar?
  2. Özel isim plaka nasıl alınır?
  3. Yeni arabaya eski plaka nasıl alınır?
  4. Plaka almak kaç TL?

Özel plakanın fiyatı ne kadar?

5.000,00 TL ile 15.000,00 TL arası değişen bu fiyatlar kesinleştikten sonra sabittir. Ancak konu 06 GS, 17 CHP gibi özel plakalara geldiğinde düşündüğünüz miktarların biraz daha üzerinde bir fiyat ortaya çıkabilir. Hatta öyle ki durumuna göre özel bir plaka için 300.000,00 TL ödeyenler bile bulunmaktadır.

Özel isim plaka nasıl alınır?

Emniyetten aldığınız makbuz ile birlikte notere gitmeniz gerekir. Notere gittiğinizde özel plaka istediğinizi belirtin. İşlemler tamamlandıktan sonra noterin verdiği belgeyi alarak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gitmeniz gerekir.

Yeni arabaya eski plaka nasıl alınır?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Plaka almak kaç TL?

Size verilen plaka basım talep belgesi ve araç ruhsatı ile birlikte Şoförler Esnaf Odasına giderek yeni plakanızı, basım ücretini ödeyerek alabilirsiniz. Plaka yenileme ücreti olarak; notere 34 TL ve plaka basım yerine 50 TL verilmektedir.