Banka ipotekli eve DASK zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Banka ipotekli eve DASK zorunlu mu?
  2. DASK poliçe yenileme zorunlu mu?
  3. Konut sigortası şart mı?
  4. Konut kredisi çeken konut sigortası yaptırmak zorunda mı?
  5. Konut sigortası yenileme zorunlu mu?

Banka ipotekli eve DASK zorunlu mu?

Sadece alım satım değil, ipotek ve kiralama işlemlerinin de DASK zorunlu hale getirilmiştir. DASK, sadece konutlar için zorunlu olmadığı gibi binaların içinde yer alan büro ve iş yeri gibi bağımsız bölümler için de zorunlu hale getirilmiştir.

DASK poliçe yenileme zorunlu mu?

DASK yenileme zorunlu mu diye düşünülebilir. DASK sigortasının süresi 1 yılı kapsamaktadır, süresi doldukça yenilenmesi gerekmektedir. Zorunlu deprem sigortasının teminatları DASK tarafından belirlenmektedir.

Konut sigortası şart mı?

Konut sigortası evinizi ve evinizin içindeki eşyaları; deprem, yangın, hırsızlık ve su baskını gibi çeşitli doğal ve yapay afetler karşısında belli bir ücret karşılığında garanti altına alan bir sigorta türüdür. Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmamakta ve isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür.

Konut kredisi çeken konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Konut sigortası yaptırmak zorunlu değildir ve isteğe bağlı olarak yaptırabilir ancak yeni bir mülk alacak bireyler kredi çekerken kredinin çekildiği banka borç dönemi içerisinde, mülk sahiplerine zorunlu konut sigortası yaptırmalarını isteyebilir. Zorunlu deprem sigortası(DASK) ile konut sigortası karıştırılmamalıdır .

Konut sigortası yenileme zorunlu mu?

Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmamakta ve isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür. Fakat yeni bir ev alırken kredi çekildiyse eğer, kredi çekilen banka, borç ödeme dönemi boyunca sizden zorunlu konut sigortası yapmanızı isteyebilir.