Renkli cam serbest mi?

İçindekiler:

  1. Renkli cam serbest mi?
  2. Film yasak mı?
  3. Ticari araç cam filmi yasak mı?
  4. Istanbulda ticari araçlarda cam filmi yasak mı?
  5. Toplu taşımada cam filmi yasak mı?

Renkli cam serbest mi?

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır. ... R43 cam, araçların fabrika çıkışında takılan karartılmış cam uygulamasıdır. Yeni yasaya göre yalnızca bu camlar serbest bir şekilde kullanılabilecek.

Film yasak mı?

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre "taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." ifadesi yer almaktadır. Yani cam filmi aslına bakarsanız kanuna göre her durumda yasak.

Ticari araç cam filmi yasak mı?

Gündemin bir diğer maddesi ise ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan taşıtların camlarının renksiz olması ve renkli cam filmi kullanılmaması teklifi oldu. Teklif, yapılan müzakerelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, ticari tüm araçlar içi görünecek şekilde cam filmsiz olacak.

Istanbulda ticari araçlarda cam filmi yasak mı?

İstanbul'da taksi ve dolmuş gibi ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçların cam filmi kullanması yasaklandı. ... tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında alınan taksi ve taksi dolmuşlarda en az 2 şoför çalıştırılma zorunluluğu kararı revize edilerek, pandemi süresince kaldırıldı.

Toplu taşımada cam filmi yasak mı?

Günümüzde cam filmleri toplu taşıma araçlarında da kullanılmaya başladı. Toplu ulaşıma getirilen yolcu kısıtlamasında araç içerisinin görünmesini istemeyen şoförler cam filmi kullanıyor. Ancak araçlarda cam filmi kullanılması yasak. Sürücülerin cam filmi kullanmaması gerekiyor.