ÇEKO hangi alanlarda çalışır?

İçindekiler:

  1. ÇEKO hangi alanlarda çalışır?
  2. ÇEKO mezunu özel sektörde ne iş yapar?
  3. Ekonomi ve Finans bölümü mezunları ne iş yapar?
  4. Çalışma ekonomisinden mezun olan ne iş yapar?

ÇEKO hangi alanlarda çalışır?

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünün iş olanakları oldukça geniştir. Bu bölümden mezun olan kişiler bankacılık ve finans kuruluşlarında iş bulabilirler. Aynı zamanda çeşitli denetleme firmaları ile çeşitli sendikalarda da görev alabilirler.

ÇEKO mezunu özel sektörde ne iş yapar?

Sosyal Güvenlik Kurumunda uzman ve/veya müfettiş olarak, Türkiye İş Kurumunda uzman ve/veya müfettiş olarak, Özel sektörde yönetici olarak, Sendika ve Konfederasyonlar başta olmak üzere dernek, vakıf ve kooperetiflerde uzman ve/veya yönetici olarak istihdam edilebilirler.

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları ne iş yapar?

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.

Çalışma ekonomisinden mezun olan ne iş yapar?

İş dünyasında yaşanan global gelişmelerin birbirinden farklı konular üzerinden değerlendirilmesi, elde edilen verilerin analiz edilip benzer durumlara karşı tedbirlerin alınmasını sağlamak ya da çeşitli eklentilerle kazanç sağlamak adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek ÇEKO mezunlarının kapsama alanındadır.