Bey şehir gölü nerede?

İçindekiler:

  1. Bey şehir gölü nerede?
  2. Beyşehir Gölü ne kadar?
  3. Eğridir gölü hangi ilde?
  4. Beysehir hangi şehirdedir?
  5. Beyşehir nasıl bir göldür?
  6. Eğirdir Gölü nereye dökülür?
  7. Konya merkezden Beyşehir'e nasıl gidilir?
  8. Beyşehir'de Nerede ne yenir?
  9. Beyşehir Gölü'nün etrafı kaç kilometre?
  10. Beyşehir'de göl var mı?
  11. Beyşehir Gölü güzel mi?
  12. Beyşehir Gölü nde kaç tane ada var?

Bey şehir gölü nerede?

Beyşehir Gölü, Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir göldür. Bu gölün bulunduğu yer ise Konya şehridir. Konya iline ait olan Beyşehir ilçesi bu göle adını vermektedir.

Beyşehir Gölü ne kadar?

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak bilinen 656 kilometrekare yüzölçüme sahip Beyşehir Gölü, Çarşamba Çayı ile Konya Ovası'nın sulanmasına katkı sağladığı gibi 466 balıkçının da geçim kapısı oluyor. Ancak iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle göldeki su, kıyıdan yaklaştık 150 metre çekildi.

Eğridir gölü hangi ilde?

1. Eğirdir Gölü:Isparta ili hudutları içinde olduğu kadar Göller Bölgesinin de en önemli göllerinden birisi Eğirdir Gölüdür. Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş Dağları'nın arasında ve il alanının ortasında yer almaktadır.

Beysehir hangi şehirdedir?

Beyşehir
ÜlkeTürkiye
İlKonya
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
İdare
19 satır daha

Beyşehir nasıl bir göldür?

Beyşehir gölü kapladığı alan bakımından Türkiye'nin 3'üncü büyük gölü ve aynı zamanda ülkenin en büyük tatlı su gölüdür. Su seviyesine göre (1.121 - 1.125 metre) 6 kilometrekarelik bir alanı kaplar. ... Beyşehir Gölü üzerinde ortalama olarak 33 tane irili ufaklı ada vardır.

Eğirdir Gölü nereye dökülür?

Bu madde, Vikipedi biçem el kitabına uygun değildir.
Eğirdir Gölü
KonumAkdeniz Bölgesi, Türkiye
Göl türüTatlı su
Uzunluk50 km
Genişlik15 km
10 satır daha

Konya merkezden Beyşehir'e nasıl gidilir?

Seyahat süresi olarak 1 saat 45 dakika süren tren yolculuğu için 40 – 70 TL gibi bir ücret ödersiniz. Konya Tren İstasyonu'na geldikten sonra Konya Merkez Otogara giderek Beyşehir servislerine binerek, Beyşehir'e ulaşabilirsiniz.

Beyşehir'de Nerede ne yenir?

Aramanızı genişletin.
  • İkizler Restaurant. 17 yorum. $ ...
  • Yusuf Ustanın Yeri. 20 yorum. Türk. ...
  • Efsane Balık Lokantası 21 yorum. Deniz Mahsülleri$$ - $$$ ...
  • Yenkar Etlipide. 3 yorum. ...
  • Damak Pide Salonu. 7 yorum. ...
  • Sıtkı Usta Et Mangal Balık Restaurant. 8 yorumŞu Anda Açık. ...
  • Atabey Cafe ve Binicilik Tesisi. 2 yorum. ...
  • Zirve Kafe Restorant. 2 yorum.
Daha fazla öğe...

Beyşehir Gölü'nün etrafı kaç kilometre?

Yüzölçümü 651 kilometrekare, uzunluğu 45 kilometre, en geniş yeri 25 kilometredir. Çevresi, yüksekliği 2 bin metreyi aşan dağlarla çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1.115 metredir.

Beyşehir'de göl var mı?

Beyşehir Gölü, Göller Yöresi'inde, Konya ve Isparta illeri topraklarında bulunan, Türkiye'nin üçüncü büyük gölü, en büyük tatlı su gölü. Batı ve güneyinde Toros Dağları, doğusunda volkanik Erenler Dağı, kuzeybatı güneydoğu yönünde ise Sultan Dağları ve Anamas Dağı ile çevrili tektonik bir çukurlukta yer almaktadır.

Beyşehir Gölü güzel mi?

Barındırdığı yaban hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile göllerimiz içerisinde özel bir yeri olan Beyşehir Gölü; güzel, mavi rengi, irili ufaklı adaları, kumsalları, karstik mağaraları ve bozulmamış bitki örtüsü ile ülkemizin en güzel göllerinden biridir.

Beyşehir Gölü nde kaç tane ada var?

Gölde, göl suları altındaki tepe uzantılarının oluşturduğu büyüklü küçüklü 33 ada bulunmaktadır. Büyük adalar genellikle gölün batısında yer almaktadır. Mada Adası: 8.220 hektar alana sahip olan ada, Beyşehir Gölü'nün en büyük adasıdır ve adanın üzerinde bir köy bulunmaktadır.