Dünyada ilk robotu yapan bilim insanı kimdir?

İçindekiler:

  1. Dünyada ilk robotu yapan bilim insanı kimdir?
  2. Robotların Efendisi Cezeri neler yapmıştır?
  3. Robotların efendisi kim?
  4. Cezeri hangi bilgiyi nereden aldığını belirtmiş mı?
  5. Robotları kim yaptı?

Dünyada ilk robotu yapan bilim insanı kimdir?

Dünya bilim tarihi açısından bugünkü sibernetik ve robot biliminde çalışmalar yapan ilk bilim insanı olan Cezeri'nin yaptığı otomatik makineler günümüz mekanik ve sibernetik bilimlerinin temel taşlarını oluşturmaktadır.

Robotların Efendisi Cezeri neler yapmıştır?

Cezeri kimdir? Cevap: Günümüzde kullandığımız tabletlerin, bilgisayarların, robotların, motorların, saatlerin, kilitlerin ve daha nice aletin mucidi, 800 küsur yıl önce yaşamış bir Müslüman bilim adamıdır.

Robotların efendisi kim?

1136 yılında Cizre'nin Tor mahallesinde doğmuştur. Sibernetik alanın kurucusu kabul edilen, fizikçi, robot ve matrix ustası bilim insanı El-Cezeri 1206'da Cizre'de öldü.

Cezeri hangi bilgiyi nereden aldığını belirtmiş mı?

Artuklu Devleti'nin sarayında başmühendis olarak çalışan Cezeri, yaptığı bir robotu sultana gönderdi. Robotu gören sultan hayretler içinde kaldı. Çünkü bu robot kendi kendine hareket ediyordu. Gördükleri hoşuna giden sultan Cezeri'den bütün icatlarını yazmasını ve kitap haline getirmesini istedi.

Robotları kim yaptı?

İşte cevabı: Artuklu Türklerinden olan Cezeri otomatik aletleri ilk kez icat eden ünlü Müslüman Türk alimidir. Asıl adı Bediuzzaman Ebü'l-İzz bin İsmail bin Rezzaz el-Cezeri'dir. Dicle ile Fırat arasında bulunan Cezire (Cizre) bölgesinde doğduğu için Cezeri diye meşhur olmuştur.