Patates suyu maskesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Patates suyu maskesi nasıl yapılır?
  2. Patates maskesi kac günde bir yapılmalı?
  3. Patates renk açar mı?
  4. Patates ve süt maskesi nasıl yapılır?
  5. Patates süt maskesi ne işe yarar?

Patates suyu maskesi nasıl yapılır?

Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.

Patates maskesi kac günde bir yapılmalı?

PATATES MASKESİ KAÇ GÜNDE YAPILMALI? Patates maskesini yüzünüze akşam yatmadan önce sürün ve bu şekilde uyuyun. Gün içerisinde de 1 kere daha uygulayıp yüzünüzde 2-3 saat tutarsanız 1 hafta içinde etkili bir sonuç elde edeceksiniz. Herhangi bir zararı bulunmaktadır.

Patates renk açar mı?

Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.

Patates ve süt maskesi nasıl yapılır?

1 patatesi rendeleyip ilk işlemi gerçekleştirin. Patates rendesinin üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı süt ve kıvam verene kadar yulaf unu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp krem elde edin ve bu kremi yüzünüze uygulayın. Ortalama 20 dakika kadar maskeyi cildinizde bekletmeniz gerekiyor.

Patates süt maskesi ne işe yarar?

Patates maskesinin faydaları Cilde porselen bir görünüm kazandırdığı söylenen tamamen doğal patates maskesinin faydalarını ise şöyle saymak mümkün: Cildi nemlendirdiği için özellikle kuru cilde sahip olanlara çare oluyor. Göz altı morluklarınından ve cilt lekelerinden kurtulmanızı sağlıyor.