Pratik banyo temizliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Pratik banyo temizliği nasıl yapılır?
  2. Banyo fayansları en kolay nasıl temizlenir?
  3. Lavabo için hangi deterjan kullanılır?
  4. Duşakabin camları nasıl temizlenir?
  5. Banyodaki siyah lekeler nasıl temizlenir?
  6. Yeni yapılan banyo fayansları nasıl temizlenir?
  7. Fayansta kireç lekesi nasıl çıkar?
  8. Lavaboyu en iyi ne temizler?
  9. Kireçli banyo camı nasıl temizlenir?

Pratik banyo temizliği nasıl yapılır?

Bütün banyo temizliğini sirke ile yapılabilirsiniz. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer isterseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde ederek de temizleyebilirsiniz.

Banyo fayansları en kolay nasıl temizlenir?

Her evde bulunan; sirke, karbonat, soda, Arap sabunu gibi doğal ürünler banyolarda arzu edilen temizliği sağlar. Bir kova suya koyacağınız bir fincan sirke ile fayansları bir bez yardımıyla silebilir, fayansların hem daha temiz olmasını hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Lavabo için hangi deterjan kullanılır?

Mermer lavabo temizliği için en ideal ürün amonyaklı çamaşır suyudur. Kurumuş çay ve kahve lekeleri ile diğer lekeleri hızlı bir şekilde çözen bu ürünler, mermer yüzeyin zarar görmesini önlemekte. Temizlik sırasında amonyaklı çamaşır suyunu yüzeye uyguladıktan sonra lavaboyu yumuşak bir süngerle ovmanız yeterli.

Duşakabin camları nasıl temizlenir?

Eğer duşakabinizi evdeki doğal yöntemlerle temizlemek istiyorsanız duşakabin camını silmek için sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın.

Banyodaki siyah lekeler nasıl temizlenir?

Silikondaki Siyah Lekeler Nasıl Çıkar?
  1. Cif Sprey Ultra Hijyen'i kararmaya başlayan bölgelere sıkın ve bir süre bekleyin.
  2. Sert bir fırça ya da dar alanlar için diş fırçası yardımıyla küfleri kazıyın.
  3. Ilık suyla durulayın ve kuruladığınızdan emin olun.

Yeni yapılan banyo fayansları nasıl temizlenir?

Sirke ve Soda Karışımı İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.

Fayansta kireç lekesi nasıl çıkar?

Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.

Lavaboyu en iyi ne temizler?

Lavabonuzun temizliğini yaparken lavabonuza çamaşır suyu, yağ çözücü veya bulaşık deterjanı uyguladıktan sonra nemli bir sünger ile lavabonuzu ovmanız yeterli. Zor lekeler için süngerinizin sert kısmını kullanabilirsiniz.

Kireçli banyo camı nasıl temizlenir?

Saf sirke ve karbonatı karıştırarak oldukça etkili bir temizlik malzemesi elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz macun kıvamındaki karışımı bir süngerle duşakabin camlarına sürerek 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra bol su ile camları durulayın.