K belgesi nasıl alınır e-devlet?

İçindekiler:

  1. K belgesi nasıl alınır e-devlet?
  2. K1 * Nedir?
  3. K belgesi kaç araç için geçerli?
  4. K2 belgesi nasıl alinir?
  5. Yildizli K1 nedir?
  6. Yıldızlı K1 Belgesi kimler alabilir?
  7. Yıldızlı K1 Belgesi kaç araç için geçerli?
  8. K 2 belgesi kaç araç için geçerli?

K belgesi nasıl alınır e-devlet?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

K1 * Nedir?

K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. K1 Yetki belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

K belgesi kaç araç için geçerli?

Kooperatifler ve tüzel kişiler de K1 Yetki Belgesi'ne başvurabilir. Yine aynı şekilde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan, en az 3 araca sahip tüzel kişilerin K1 Belgesi alması zorunludur.

K2 belgesi nasıl alinir?

K2 Belgesine başvuru, K2 belgesi dilekçesi ile yapılır, dilekçenin ardından k2 belgesi başvuru formu doldurulur, firma ile ilgili istenilen evraklar hazırlanır ve dosya bakanlığın istediği formatta K Belgesi Başvurusu için Ulaştırma Bakanlığı Yetkili Kurumuna elden k başvuru işlemi yapılır.

Yildizli K1 nedir?

Yıldızlı K1 yetki belgesi taşımacılık yapan ve ağırlık olarak 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türü. ... Kısaca bilgi verirsek Yıldızlı K1, şehir içinde 3,5 tonu geçmeyen kamyonetlere verilen bir belge türüdür. Bu belge olan araçlarla il dışına çıkıldığında, çevirme anında cezai durumla karşılaşılır.

Yıldızlı K1 Belgesi kimler alabilir?

Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içinde taşımacılık yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilir.

Yıldızlı K1 Belgesi kaç araç için geçerli?

Biliyorsunuz ki Yıldızlı K1 belgesi 3,5 tona kadar olan araçlar için verilen bir belge türüydü. K1 belgesi ise 3,5 tondan fazla olan araçlar için verilen bir belge türü. K1 belgeli araçları kullanan sürücülerin, SRC-4 belgelerinin olması ve tüzel şirketlerinde ODY-4 belgesine sahip olmaları gerekiyor.

K 2 belgesi kaç araç için geçerli?

Yıldızlı K2 belgesi kısaca; 3,5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabiliyor. Belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamıyor.