Spor yapmak kilo vermeye engel mi?

İçindekiler:

  1. Spor yapmak kilo vermeye engel mi?
  2. Diyet yaparken ne kadar spor yapmalıyız?
  3. Günde ne kadar spor yapmalıyız?
  4. Diyet yaparken her gün spor yapılır mı?

Spor yapmak kilo vermeye engel mi?

“Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır düşüncesi çok yanlış. Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hâkimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar.

Diyet yaparken ne kadar spor yapmalıyız?

Sağlık için haftada 3 gün 30-35 dakika, kilo vermek içinse haftada en az 4 gün 45 dakika egzersiz yapmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu İnce, “Yağ yakmak için en az 15-20 dakika spor yapılmalı. İdeal olan; düşük veya orta yoğunlukta 45-50 dakikalık yürüyüştür” diyor.

Günde ne kadar spor yapmalıyız?

Düzenli spor yapıyor olmanız için ise haftanın 3 günü spor yapıyor olmalısınız. İdeal spor süresi ise günde minimum 30 dakika, maksimum 90 dakika aralığında olmalıdır.

Diyet yaparken her gün spor yapılır mı?

Dolayısıyla yapılan sporun, kişinin hangi açıdan sıkıntısı olduğuna bağlı olarak yapılması gerekmektedir. Kilo vermek için belirlenmiş egzersizler yoktur. Gün içerisinde basit bir yürüyüşe gitmek dahi egzersiz olarak kabul edilebilir. Kısacası, kendinize uygun egzersizi seçerek zayıflamanız mümkündür.