Antep fıstığı hamilelikte faydalı mı?

İçindekiler:

  1. Antep fıstığı hamilelikte faydalı mı?
  2. Hamilelikte kaju fıstığı yenir mi?
  3. Kavrulmuş kuruyemiş neden zararlı?
  4. Kavrulmuş çerez neden zararlı?

Antep fıstığı hamilelikte faydalı mı?

Bebek için gerekli olan folik asit taze yeşil sebzelerde bol bulunduğu için bunlar fazla tüketilmelidir. Anne ve bebeğin anemi(kansızlık) 'dan korunması için demirden zengin yağsız kırmızı et, ton balığı (konserve değil), karaciğer, sakatat, üzüm, ceviz, fındık, Antep fıstığı tüketilmelidir.

Hamilelikte kaju fıstığı yenir mi?

Hamilelik döneminde kaju yemenin bebeğin gelişimi açısından son derece faydalı olduğu ifade edilir. Buna göre anne adaylarının günde iki yüz gram kaju tüketmeleri önerilir.

Kavrulmuş kuruyemiş neden zararlı?

Ancak kavrulma aşamasında bu besinler yüksek ısıya maruz bırakılıyor. Bu da kuruyemişlerde bulunan yağ, vitamin, mineral ve proteinleri yok ediyor. Dolayısıyla kavrulmuş kuruyemişlerin doğal besin değerleri tamamen yok edilmiş oluyor. Üstelik kavrulma aşamasında kullanılan tuz da yine sağlığa zarar veriyor.

Kavrulmuş çerez neden zararlı?

Dolayısıyla kavrulmuş kuruyemişlerin doğal besin değerleri tamamen yok edilmiş oluyor. Üstelik kavrulma aşamasında kullanılan tuz da yine sağlığa zarar veriyor. Kavrulmuş kuruyemişler insanda daha fazla tüketme arzusu uyandırıyor. Dolayısıyla çok daha fazla tuz ve trans yağ tüketilmiş oluyor.