Antrenman mı yoksa antreman mı?

İçindekiler:

  1. Antrenman mı yoksa antreman mı?
  2. Antrenman eş anlamlısı nedir?
  3. Sempati eş anlamlısı nedir?
  4. Sezonun eş anlamlısı nedir?
  5. Torpil kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Basübadelmevt siz ne demek?
  7. Methini duydum ne demek?

Antrenman mı yoksa antreman mı?

Dil Derneği de "antrenman" yazımını doğru, "antreman" yazımını hatalı kabul etmektedir. Bize göre de antrenman hem otoritelere göre doğru olan hem halen en yaygın olarak tercih edilen ve de kelimenin Fransızca kökü olan entraînement'e sadık kalan yazım ve söyleyiş biçimidir.

Antrenman eş anlamlısı nedir?

Antrenman sözcüğünün 1 adet es anlamlisi nedir karşılığı bulunmaktadır. Antrenman ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Antrenman sözcüğünün eş anlamlı kelimesi alıştırma sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Sempati eş anlamlısı nedir?

Tüm Eş anlamlılar: SEMPATI Bir insanın bir başkasına karşı doğal ve içgüdüsel olarak bir eğilim, sevgi ve yakınlık duyması, cana yakınlık, sıcakkanlılık.

Sezonun eş anlamlısı nedir?

Sezon ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Sezon sözcüğünün eş anlamlı kelimesi mevsim sözcüğüdür.

Torpil kelimesinin eş anlamlısı nedir?

torpil kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : kayırıcı, torpido.

Basübadelmevt siz ne demek?

Ölümden sonra dirilme, kıyâmet gününde ölülerin dirilmesi. 2. mec. Tamâmen yok olmuş gibi görünen bir şeyin yeniden canlanması, hayâtiyet kazanması: Klasik ve rûhânî genç kız tipinin bâsübâdelmevte uğramış yeni bir hayâlini canlandırıyordu (Peyâmi Safâ).

Methini duydum ne demek?

methini işitmek (veya duymak) anlamı ününden haberdar olmak.