Bir fındık ocağı kaç kilo verir?

İçindekiler:

  1. Bir fındık ocağı kaç kilo verir?
  2. Verimli fındık nasıl yetiştirilir?
  3. Taze tavuk gübresi nasıl kullanılır?
  4. Hayvan gübresi ne kadar sürede yanar?
  5. Üre gübresi ne işe yarıyor?

Bir fındık ocağı kaç kilo verir?

Bir fındık ağacının ne kadar fındık verebileceği belirsizdir. Ağacına, bakımına ve türüne göre fındık kilosu değişir. Ama yapılan araştırmalara göre normal bir zamanda bir dönüm araziden 80 kg fındık elde edilmektedir. Tabi doğru bakımı yapılan yerlerde bunun 200 kg kadar çıkabileceği de bilinmektedir.

Verimli fındık nasıl yetiştirilir?

Fındık, yapraklarını döküp toprakta humus meydana getiren ağaçların gölgeliklerine, soğuk bölgelerde güneye bakan, kuzeye kapalı yerlere dikilmelidir. Fındık tohumundan, çelikle, daldırma ile aşı ile üretilebilirse de en iyisi kök diplerinden süren fışkınlarla yetiştirme türüdür.

Taze tavuk gübresi nasıl kullanılır?

Organik tavuk gübresi kullanılırken ya az miktarda toprağa karıştırılarak verilmeli yada saman – sap gibi nesnelerle karıştırılarak verilmelidir. Sulandırılarak ta verilebilir, böylece tavuk gübresi seyrekleştirilmiş olur. UNUTMAYIN: Tavuk gübresi, hayvanların altından alındığı gibi kullanılmaz.

Hayvan gübresi ne kadar sürede yanar?

almaması açısından) yeterli mukavemette (sağlamlıkta) bir muşamba (naylon) serilir. altında kalan gübre yığınının ısısının 60 dereceyi geçmemesine dikkat edilmelidir. minimum 60 gün içerisinde yanması sağlanmış olacaktır.

Üre gübresi ne işe yarıyor?

Azotlu gübreler içinde azot miktarı en yüksek olan, granül yapılı, beyaz renkli, suda kolay ve çok eriyen bir gübredir. Hem topraktan, hem yapraktan uygulamayla bitkilerin azot ihtiyacını karşılar. Formülü CO(NH2)2 - %46 N (azot) şeklindedir.