Elektronik devre elemanları ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Elektronik devre elemanları ne işe yarar?
  2. Direnç Nedir Megep?
  3. Optokuplör röle nedir?
  4. PC817 ne işe yarar?
  5. Kuplör ne demek?
  6. Optokuplör kaç voltla çalışır?
  7. Optocoupler nasil calisir?
  8. IGBT nasıl kullanılır?
  9. IGBT Acilimi nedir?
  10. Mosfet sürücü nedir?

Elektronik devre elemanları ne işe yarar?

Devre elemanları, bir elektrik devresinin meydana gelmesini sağlayan parçaların genel adıdır. Pil, kablo, ampul, ve anahtar birer devre elemanıdır. Elektrik Devresi: Direnç, kondansatör, iletim hatları, güç kaynağı gibi çeşitli devre elemanlarının bir araya gelerek oluşturduğu devrelere verilen isimdir.

Direnç Nedir Megep?

Direnç “R” harfi ile gösterilir, birimi ohmdur. Omega simgesi ile gösterilir (Ω). Bir iletkenden geçen elektrik akımına karşı iletkenin gösterdiği direncin birimidir. Bir iletkenin iki ucu arasına 1 voltluk bir gerilim uygulandığında, bu iletkenden 1 amperlik akım geçerse bu iletkenin direnci 1 ohmdur.

Optokuplör röle nedir?

Optoizolatör, fotokuplör veya optikal izolatör olarak da bilenen optokuplörler, birbiri ile optik bağlantılı ışın verici ve fotoalıcıdan oluşan, elektriksel bir bağlantı olmadan düşük gerilimlerle, yüksek gerilim ve akımları kontrol edebilen ve iki devrenin elektriksel olarak izolasyonunu (yalıtılmasını) sağlayan, bir ...

PC817 ne işe yarar?

PC817 Transistor Çıkışlı foto-Transistör Entegresi toplamda 1 kanala sahiptir. PC817 foto-transistör Entegresi 50mA'e kadar çıkış akımı sunmaktadır. Bu foto-transistör Entegresi 5kV'a kadar çıkan gerilimlere karşı izolasyona sahiptir.

Kuplör ne demek?

kuplör ne demek? İki demir yolu taşıtının birbirine bağlanmasını sağlayan düzenek.

Optokuplör kaç voltla çalışır?

Özellikle arduino yada stm32 kullandığımız devrelerde sıkça kullanılırlar.. Bilirsiniz ki mikrodenetleyiciler genellikle 5V seviyesinde çalışırlar siz mikrodenetleyici ile 12V bir aygıtı kontrol etmeye çalıştığınızda bu aşamada optokuplörler yardımınıza koşarlar.

Optocoupler nasil calisir?

Optokuplör Nasıl Çalışır Optokuplör içinde ki Led`e voltaj uygulandığında ışık verir ve kontrol ucu ışığa hassas olan alıcı eleman iletime geçer. Transistör, triyak, mosfet,tristör, ttl, lojik, cmos vb. farklı çeşitleri vardır darlington,paralel bağlantı vb.

IGBT nasıl kullanılır?

IGBT, gerilim kontrollü bir elemandır. Kapısından (Gate) geçirilen potansiyel fark ile iletime geçer. Tam kontrollü olduğundan dolayı bu gerilim ortadan kaldırıldığında otomatik olarak kesime gider ve hızlı bir eleman olmasını sağlar. Simgesi ise transistör simgesinin çift çizgili halidir.

IGBT Acilimi nedir?

IGBT(Açılımı:Insulated Gate, Bipolar, Transistor,),elektronik devre elemanını sürerken mosfet gibi, (voltaj kontrollü) iş yaparken bipolar transistör (yüksek akım) gibi davranır.

Mosfet sürücü nedir?

MOSFET Nedir. MOSFET in anlamı, Metal Oksit Alan Etkili Transistör (Metal Oxide Field Effect Transistor) yada Geçidi Yalıtılmış Alan etkili Transistör (Isolated Gate Field Effect Transistor) dür. ... Böylece gate metal elektrodu ile drain ve source arasına bir yalıtkan konulmuş olur. Buradaki yalıkan silikon dioksit dir.