Tenisin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Tenisin anlamı nedir?
  2. Voleybol TDK da ne anlama gelir?
  3. Voleybol ne zaman ortaya çıktı?
  4. Voleybol Ne zaman olimpik branş oldu?
  5. Voleybolda ilk dünya şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?

Tenisin anlamı nedir?

Tenis kelimesinin kökeni tenetz'dir. Tenetz Fransızca bir kelimedir, bekle ve yakala anlamına gelmektedir. ... Bunun dışında tenis keten ya da kendirden dokunulan seyrek çuval anlamına da gelmektedir.

Voleybol TDK da ne anlama gelir?

a. (vole'ybol) sp. Altışar kişilik iki takım arasında, bir alan ortasında gerilmiş olan ağ üzerinden topun karşılıklı olarak elle oynanması oyunu, uçan top. voleybol, 8 karakter ile yazılır.

Voleybol ne zaman ortaya çıktı?

ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalışan beden eğitimi öğretmeni William G. Morgan tarafından 9 Şubat 1895'te tasarlandı. Bir kapalı alan sporu olarak 1895'te oynanmaya başlandı.

Voleybol Ne zaman olimpik branş oldu?

Voleybol ilk kez 1964 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda olimpiyat programına alınmıştır. O tarihten bugüne kadar yapılan tüm yaz olimpiyat oyunlarında altın, gümüş ve bronz olarak madalya kazanan tüm erkek ve bayan voleybolcular eksiksiz bir liste olarak aşağıda sıralanmıştır.

Voleybolda ilk dünya şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası, voleybolun en üst düzey turnuvasıdır. FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) tarafından 1952 yılından itibaren düzenlenmeye başlandı. İlk şampiyona Sovyetler Birliği'nde yapıldı.