Pert kaydı olan araç trafiğe çıkabilir mi?

İçindekiler:

  1. Pert kaydı olan araç trafiğe çıkabilir mi?
  2. Sel kaydı olan araç alınır mı?
  3. Hurda belgeli araç trafiğe çıkarsa ne olur?
  4. Hurda belgeli araç trafiğe çıkamaz mı?
  5. Sel hasarı pert mi?

Pert kaydı olan araç trafiğe çıkabilir mi?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.

Sel kaydı olan araç alınır mı?

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel hasarlı bir aracı incelediğinizde sorunsuz çalışabilir. Sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi görünebilir ve almak isteyebilirsiniz. Ancak suyun neden olduğu hasar, aracın ömrü boyunca size sorun çıkartacaktır.

Hurda belgeli araç trafiğe çıkarsa ne olur?

Hurda belgesi alınmış olan bir aracın trafiğe çıkması yasaktır. Araç gerekli bakımları ve onarımları yapılmış olsa bile bu belge olduğu sürece kullanılması kesinlikle yasaktır. Hurda belgesi olan bir aracın alım satımıyla ilgili herhangi bir engel durumu yoktur.

Hurda belgeli araç trafiğe çıkamaz mı?

Çekme belgesi olan aracın hurda belgesi alınmış araçtan farkı hurda belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak iken çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak değildir. Çekme belgesi olan bir aracın trafiğe çıkarılması istendiğinde Trafik Müdürlüğüne gidilerek aracın yeniden tescil ettirilmesi gerekir.

Sel hasarı pert mi?

Sele maruz kalan araçların hasar kaydına mutlaka bakılmalı ve pert kaydı olmamasına dikkat edilmelidir. ... Sel hasarlı aracı alıp kısa süre binip satmayı planlıyorsanız bu mantıklı olabilir. Eğer alacağınız aracı uzun süre binecekseniz sel hasarı bu almış araca kesinlikle bulaşmayın.