Türkiyede kelebek vadisi nerede?

İçindekiler:

  1. Türkiyede kelebek vadisi nerede?
  2. Kelebek Vadisi nasıl bir yerdir?
  3. Kelebekler Vadisi nereden izlenir?
  4. Kelebekler Vadisi hangi ile bağlı?
  5. Kelebekler Vadisi hangi ilçede?
  6. Ölüdeniz Kelebekler Vadisi Nasıl Gidilir?
  7. Kelebekler vadisine aracla gidilir mi?

Türkiyede kelebek vadisi nerede?

Ölüdeniz Kelebekler Vadisi, Muğla Fethiye'de yer alıyor. Fethiye Ölüdeniz'e ulaştıktan sonra oradan kalkan teknelerle Kelebekler Vadisi'ne ulaşabilirsiniz. Farklı koylardan tekne kiralayarak ulaşmak da mümkün.

Kelebek Vadisi nasıl bir yerdir?

Kelebekler Vadisi,Muğla'nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesinde yer alan, doğal varlıkları ile adeta hazine niteliği taşıyan bir bölgedir. Kelebekler Vadisi'nin tarihi, MÖ 400'lü yıllara kadar uzanmaktadır. ... Likya zamanında Perdicia yerleşimi, Vadi'nin tepelerinin hemen arkasında kurulmuştur.

Kelebekler Vadisi nereden izlenir?

Şimdi gelelim Kelebekler vadisinin nerede olduğuna. Vadi Muğla ili Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesi sınırları içerisinde Faralya mahallesinde bulunmaktadır. Ölüdeniz sahilinden doğu istikametine doğru gidilince Baba Dağ olarak bilinen dağın yamacında zigzag çizerek uzayan yol takip edilerek ulaşılabilmektedir.

Kelebekler Vadisi hangi ile bağlı?

Muğla ili Fethiye İlçesi Ölüdeniz beldesine 13 kilometre uzaklıktaki bu hazineye, Ölüdeniz'den günde 3 sefer yapan teknelerle ulaşmak mümkün.

Kelebekler Vadisi hangi ilçede?

Fethiye'nin Faralya Köyü'nde yer almakta olan Kelebekler Vadisi, yaklaşık olarak 400 metre yüksekliklere sahip olan kayalıklarla çevrelenmiş durumda olup 100'e yakın kelebek çeşidinin yaşamını sürdürmekte olduğu muhteşem bir koydur.

Ölüdeniz Kelebekler Vadisi Nasıl Gidilir?

Kelebekler Vadisi'ne ulaşmak için öncelikle Fethiye Ölüdeniz'e gelmeniz ardından, Ölüdeniz'den kalkan teknelere binmeniz gerekmektedir. Bu tekne sizi 20 TL karşılığında Ölüdeniz'den alıp Kelebekler Vadisi'ne direk olarak götürüyor. Yaklaşık 25-30 dakikada vadiye varabiliyorsunuz.

Kelebekler vadisine aracla gidilir mi?

Tekne veya Araç ile ulaşılabilir ama Arabayla bir yere kadar gidebilirsiniz daha sonra yaya olarak devam etmeniz gerekmektedir. Tekne veya Turla Gitmek İçin: Fethiye Ölüdeniz'den tekne ile gidebilirsiniz eğer tekneniz yok ise bir çok Tur şirketi bu yerlere her gün tekne turları düzenlemektedir.