Vasküler demans tedavisi var mı?

İçindekiler:

  1. Vasküler demans tedavisi var mı?
  2. Vasküler Demans hastaları ne kadar yaşar?
  3. Vasküler demans nasıl olur?
  4. Vasküler demans ne demek?
  5. Demans hastalığı iyileşir mi?

Vasküler demans tedavisi var mı?

Bu nedenle "vasküler demans" adı verilen bu demans, Alzheimer tipi demanstan sonra en sık görülen demans formudur. Vasküler demansın her ne kadar tedavisi mümkün ol- masa da, mümkün olduğunca erken teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Vasküler Demans hastaları ne kadar yaşar?

Tanı konulduktan sonra ortalama yaşam süresi 4-10 yıldır. Bazen bu 1-20 yıl da olabilir.

Vasküler demans nasıl olur?

Vasküler demans, beyin damarlarındaki tıkanma veya beyne kan akışının bir nedenden dolayı yetersiz kalmasından kaynaklanır. Beyne giden kan akışının azalması beyni ihtiyaç duyduğu oksijenden yoksun bırakır. Oksijen ve kan eksikliği beyne kısa süre içinde zarar verebilir.

Vasküler demans ne demek?

Vasküler Demans: Bu ikinci en yaygın demans türü ise beyninize kan sağlayan damarların zarar görmesinden kaynaklanır. Vasküler demansın en yaygın semptomları problem çözme, yavaş düşünme, odaklanma ve organizasyon ile ilgili zorlukları içerir. Bunlar hafıza kaybından daha belirgin olma eğilimindedir.

Demans hastalığı iyileşir mi?

İlerleyici demans türlerinin çoğu kesin tedavi edilemez. Ama destek tedavilerle belirtiler ve semptomlar yönetilebilir. Kolinesteraz inhibatörleri, memantin gibi ilaçlarla hastalığın seyrinin durdurulması hedeflenerek bulgularda geçici düzelme sağlanabilir.