Sadef osmanlica ne demek?

İçindekiler:

  1. Sadef osmanlica ne demek?
  2. Sadef vâr ne demek?
  3. Dürr ne demek Osmanlıca?
  4. Sedef Nasil bir isim?
  5. Ya kubur ne demek?
  6. Cahil i nadan ne demek?
  7. Sedef Kürt ismi mi?
  8. Sedef ismini koymak caiz mi?
  9. Kabir ziyaretinde ne denir?
  10. Nadan ne demekdir?
  11. Sedef ismi Türkçe mi?
  12. Sedef ismi ne anlama gelmektedir?

Sadef osmanlica ne demek?

sadef / صدف Deniz böceklerinin kıymetli kabuğu ve onlardan yapılan şeyler. Sert, parlak ve şeffafa yakın madde. İnci kabuğu.

Sadef vâr ne demek?

Sedef ismi ne anlama gelmektedir? Sedef “Midye ve istiridye gibi deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan pırıltılı, beyaz, gök kuşağı renkli değerli madde.” anlamına gelmektedir.

Dürr ne demek Osmanlıca?

Beyaz, parlak inci.

Sedef Nasil bir isim?

Sedef ismi Arapça kökenli bir isimdir. Sedef ismi midye ya da istiridye gibi deniz canlılarının kabuklarında yer alan pırıltılı, beyaz, gökkuşağı anlamına gelmektedir.

Ya kubur ne demek?

Kubur kelimesi Arapça kabirler demek, ehl-i kubur ise kabir ehli, yani mezarda yatanlar.

Cahil i nadan ne demek?

NÂDAN. 1. Câhil, bilmez, bilgisiz (kimse): Sükût etmek gibi âlemde nâdâna cevâb olmaz (Şefîî'den). Câhil ü nâdân ile ger edersen ülfeti / Yâ elinden yâ dilinden bir zarar eksik değil (Âşık Ömer).

Sedef Kürt ismi mi?

Sedef ismi Arapça kökenli bir isimdir. Sedef ismi midye ya da istiridye gibi deniz canlılarının kabuklarında yer alan pırıltılı, beyaz, gökkuşağı anlamına gelmektedir.

Sedef ismini koymak caiz mi?

Sedef ismi Kur'an içerisinde bulunmamaktadır, ancak Sedef ismi Arap kökenli bir isimdir. Bu isim caiz olmayan isimler listesinde yer almamaktadır. Caiz olan bu isim son derece anlamlı bir yapıya sahiptir ve kişiler çocuklarına rahatlıkla bu ismi koyabilirler.

Kabir ziyaretinde ne denir?

Kabirleri ziyaret eden kimse, kıbleye veya ölülerin yüzüne karşı dönerek " es Selâmu aleyküm yâ ehlel kubûr. Ve innâ inşâallahu biküm le-lâhikûn " (Ey kabir halkı! Allah'ın selâmı üzerinize olsun.

Nadan ne demekdir?

Nadan kelime anlamıyla 'bilgisiz, cahil' olarak bilinmektedir.

Sedef ismi Türkçe mi?

Sedef ismi midye, istiridye ve benzeri kabuklu deniz canlılarının kabuk içerisinde bulunan beyaz, gökkuşağı şekilde gözüken değerli madde çeşididir. Arapça kökenli olan bu isim, genel olarak kız çocukları için tercih edilmektedir. ... Deniz kabuklarından elde edilen ürünlerde de genellikle sedef maddesi görülmektedir.

Sedef ismi ne anlama gelmektedir?

Sedef ismi midye, istiridye ve benzeri kabuklu deniz canlılarının kabuk içerisinde bulunan beyaz, gökkuşağı şekilde gözüken değerli madde çeşididir. Arapça kökenli olan bu isim, genel olarak kız çocukları için tercih edilmektedir.