Askeri helikopter pilotu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Askeri helikopter pilotu ne iş yapar?
  2. Helikopter pilotu sertifikası nasıl alınır?
  3. Uçak pilotları ne kadar maaş alıyor?
  4. Helikopter ne iş yapar?

Askeri helikopter pilotu ne iş yapar?

Helikopter Pilotu Arama kurtarma, yangın, tabii afetler, lojistik destek, personel ve malzeme nakli, VIP nakli, eğitim ve verilmiş olan diğer görevleri ifa etmek için helikoptere pilotluk yapar ve mürettebata komuta eder.

Helikopter pilotu sertifikası nasıl alınır?

Helikopter pilot lisansına sahip olabilmek için en az lise düzeyinde mezuniyet yeterlidir. Fakat bakanlıklar, özel şirketler ve kuruluşlar istihdam ederken, en az ön lisans ya da 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim gören helikopter pilotlarını tercih etmektedirler.

Uçak pilotları ne kadar maaş alıyor?

Ülkemizde işe yeni başlayan yani ikinci kaptan olan pilot maaşı 30.000 TL'dir. Yani bir başlangıç pilot maaşı 5 Bin Amerikan Dolarıdır. Tabiki 3 yıl içerisinde gerekli uçuş saatlerini doldurduğunuzda kaptan pilot olacak ve bunun iki katına yani 50-60 Bin TL miktarlarına ulaşabileceksiniz.

Helikopter ne iş yapar?

Helikopterler dikey olarak kalkış ve iniş yapabilir ve havada sabit olarak tutunabilirler. Helikopter ve uçakların uçma prensipleri aslında aynıdır. Uçaklarda tutunma kuvveti elde edebilmek için uçak hava içinde hareket ettirilir. Ancak kanat, uçak gövdesine bağlı olduğu için sabit bir yapıdadır.